Koala — merkvernieuwing voor meer wooncomfort

Koala Logo

Voor elke persoon is comfort en gezelligheid in hun eigen huis bijzonder belangrijk, de mogelijkheid om volledig te ontspannen, goed te slapen en te genieten van hun persoonlijke tijd. Dit is wat de Australische Koala, die hoogwaardige woninginrichting op internet aanbiedt, met zijn producten levert. Een belangrijk onderscheid van het bedrijf is de aanwezigheid van een handig «slim» platform waarmee u in slechts een paar klikken eigenaar kunt worden van het benodigde interieuritem. Het gebruik van moderne technologieën, evenals de vorming van een assortiment op basis van een analyse van de behoeften en voorkeuren van de klant met een comfortabele en efficiënte service vormen de basis van de succesvolle activiteiten van Koala.

Koala Nieuw Logo

Om de situatie met de aankoop van meubels op internet ten goede te veranderen, zodat de klant alleen plezier uit het proces kan halen en hem zijn aanbiedingen en voordelen kan overbrengen, begon het bedrijf een modern en origineel te creëren eigen ontwerp. Met het nieuwe ontwerp wil Koala de unieke schoonheid en esthetiek van hun producten laten zien door de creatieve en professionele ontwerpers van het bedrijf, geïnspireerd door de unieke schoonheid van de Australische natuur en de unieke levensstijl van de inheemse volkeren van de Torres Strait Islander.

Logo Koala

Om dit doel te bereiken, werd besloten om het lettertype Brandon Grotesque te verlaten en een optie te kiezen die beter aansluit bij de basisontwerpprincipes van de meubelproducten van het bedrijf. Het nieuwe lettertype werd een combinatie van twee — Quincy CF en Sofia Pro, wiens symbiose ons in staat stelde om te praten over het creëren van een uniek lettertype voor het logo. Een kenmerk van de nieuwe uitvoering is het gebruik van een geheel nieuwe uitvoering van de letter «a», waarvan de rondheid de vorm en vorm van de letter «o» weergalmt, wat zorgt voor visuele eenheid van de compositie. Tegelijkertijd is de rechte lijn «a» in harmonie met hetzelfde element van de letter «K» en is absoluut identiek aan de spelling «l», alleen in een verkleinde versie. Deze symmetrie is prettig voor de waarneming van de tekst door het menselijk oog, zorgt voor eenvoud en gemak van memoriseren op het onderbewuste niveau.

Koala Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het blad boven de letter «o» symboliseert de milieuvriendelijkheid van producten, evenals de wens van het bedrijf om te vechten voor het behoud van de unieke aard van het continent, de constante deelname aan verschillende activiteiten met betrekking tot de strijd voor de netheid van het milieu . Deze trend wordt bevestigd en versterkt door het gebruik van het Keep it Wild-teken in het ontwerp.

Het kleurenpalet is vrij origineel gekozen — een zachte donkerblauwe tint vestigt de aandacht op de tekst, zonder afstotend en zonder beklemmende sensaties te veroorzaken, wat natuurlijk zou zijn voor een diepere en meer verzadigde kleur.