Kleur is belangrijk voor zwart in het bedrijfsleven

  Black in Business Logo

  London Business School is al heel lang een bekend en gepromoot merk. Met de opkomst van nieuwe takken van projecten en werkgebieden, werd het duidelijk dat het merk zich uitbreidt en alle innovatieve zakelijke trends incorporeert.

  In de moderne wereld betekent het zoeken naar nieuwe benaderingen en concepten zichtbaar en herkenbaar zijn. Daarom besloot een van de beste business schools ter wereld, met een aantal studenten van ongeveer 45 duizend in 155 landen van de wereld, omwille van de uitbreiding, om een ​​identiteit te creëren voor de Black in Business schoolclub.

  Black in Business Nieuw Logo

  StormBrands, een merk- en designadviesbureau, is de creatieve sponsor geworden van een nieuwe visuele identiteit voor het project.

  Over deze schoolclub gesproken, het is de moeite waard om te benadrukken dat naar aanleiding van de wereldwijde beweging tegen vooroordelen tegen mensen met een bepaalde huidskleur, de naamgeving van het project vooraf was bepaald. Het doel van branding was om een ​​bepaalde categorie mensen onder de aandacht te brengen die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van belangrijke zakelijke vaardigheden en andere managementgebieden, en om het niveau van de communicatiecultuur tussen vertegenwoordigers van verschillende nationaliteiten te verhogen. Zo kan in het kort worden gezegd dat het merk een visitekaartje werd voor degenen wiens rechten konden worden genegeerd, waardoor het project een platform werd voor zelfbevestiging voor zwarte studenten.

  Het belangrijkste doel van de club is het creëren van een bepaalde gunstige omgeving voor het promoten van het concept van succes voor zwarte afgestudeerden van de London Business School, het creëren van een solide basis voor samenwerking met andere partnerorganisaties en verdere werkgelegenheidskansen voor alle mogelijke programma’s om de kwaliteit te verbeteren van het leven.

  Logo Black in Business

  Eerder werd de conferentie “Women in Business” geïnitieerd, die de oprichters van Black in Business inspireerde. De boodschap van de conferentie was de gelijkheid van vrouwen in het bedrijfsleven. Wederom werd dit evenement gehouden met als doel de maatschappelijke positie van vrouwen in management en bedrijfsleven te versterken, wat geen aanzet kon zijn voor het creëren van andere interessante projecten.

  De grafische basis van het Black in Business schoolclublogo is een kleuraccent in het typelogo. Om de ernst van de intenties en de degelijkheid van het merk te laten zien, hebben de creatievelingen geen monogram of symbolisch teken toegevoegd, om de persoon die naar het logo kijkt niet af te leiden van de maximale ingetogen positie en rechtlijnigheid van de boodschap.

  Het betekent dus dat de woorden BLACK en BUSINESS (beide woorden zijn in hoofdletters geschreven) zijn gemaakt in een scherp vloeiend zwart lettertype en zijn geconstrueerd als twee parallelle lijnen die elkaar kruisen door het verdubbelde IN-voorzetsel. De woorden werken visueel in verschillende richtingen en behouden het effect van de val, stappen. In dit geval staat het woord IN boven en onder en is het gedecoreerd in felblauw.

  Dit kleurcontrast is voldoende om te begrijpen dat het logo gedenkwaardig en gemakkelijk leesbaar zal zijn. Hoewel er een dreiging bestaat dat in de toekomst een rebranding zal worden doorgevoerd, aangezien de enige moeilijke en visueel onaangename nuance het effect kan zijn van een “aftreden” van een stap naar beneden.

  Over het algemeen ziet het logo er organisch, netjes en niet sentimenteel uit. Dit draagt ​​bij aan de afstemming van het logo met andere elementen van de identiteit en hun complementariteit.