KinderCare onthult vernieuwde visuele identiteit

KinderCare Logo
Het in New York gevestigde Design Bridge communiceert zorgzame en emotionele verbondenheid.

KinderCare is een van de meest gerenommeerde bedrijven voor voorschools onderwijs in Amerika. Denk maar aan deze cijfers: 1.400 centra in het hele land, 161.000 kinderen worden elke dag verzorgd en kwalitatief goed onderwijs, 35.000 werknemers die ernaar streven om leren zowel productief als leuk te maken. KinderCare Education bestaat uit vele scholen en programma’s, zoals onder andere KinderCare-trainingscentra, Knowledge Beginnings en Grove Schools.

KinderCare Nieuw Logo

Het belangrijkste doel van de rebranding is om merkwaarde over te brengen, de aandacht te vestigen op de uitgebreide ervaring van het bedrijf, om ouders te ondersteunen en het leerproces van kinderen te verbeteren. Vanwege de grote schaal van de activiteit was het noodzakelijk om het publiek zorgvuldig te bestuderen en een ontwerp te maken dat op elke consument zou kunnen reageren.

Design Bridge voltooide de opdracht met succes en creëerde ontwerpen op basis van eenvoudige en duidelijke vormen. Allereerst moet je een emotionele band met je kinderen opbouwen. De hele rebranding is gebaseerd op 5 geometrische vormen die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Met hun hulp kunt u eenvoudige tekeningen maken en vervolgens enkele details toevoegen die met een markering zijn getekend. De ontwerpers lieten zich inspireren door hoe kinderen leren schrijven en kozen het lettertype Castledown.

Logo KinderCare

Het KinderCare-logo is gebaseerd op de kenmerkende vormen van de al beroemde klokkentoren. Het beeld is nauwelijks veranderd. De ontwerpers kozen voor rustgevende kleuren en verwijderden de zwarte lijnen, waardoor het logo vriendelijk en eenvoudig werd. Kinderen hebben onbeperkte fantasie, passen het toe op creativiteit en maken unieke tekeningen. Met dit idee organiseerde Design Bridge tekenworkshops voor de kinderen van hun werknemers om de belangrijkste ideeën te benadrukken en de mogelijkheid van spelend leren te analyseren.

Het resultaat van zo’n klein experiment is een visuele identiteit die het creatieve team van KinderCare, de medewerkers van het bedrijf en zelfs kinderen door de jaren heen gemakkelijk kunnen gebruiken. Afbeeldingen met details van vilt werden een hoogtepunt van visuele identiteit — ze zien er ongewoon en fris uit.

KinderCare Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)