Keymaster Games — het nieuwe imago van bordspellen voor het hele gezin

Keymaster Games Logo
Bijna alle oudere generaties in de wereld denken altijd met aangename nostalgie terug aan de tijd dat games nog bordspellen waren. Ze verzamelden de hele familie om zich heen op warme avonden, dwongen hen om zich te storten in de gokeuforie van familiecompetities, waarbij ze elk gezinslid bij elkaar brachten en met elkaar verenigten. Tegenwoordig worden dergelijke familietradities, maar in een geheel nieuwe interpretatie, hersteld door het Amerikaanse bedrijf Keymaster Games uit Athens, Georgia, dat begin 2016 zijn eerste Control-game lanceerde, wat meteen 10 keer meer dan verwachte winst opleverde.

Keymaster Games Nieuw Logo

De oprichters van het bedrijf, Mattox Schuler en Kyle Key, kwamen tot de beslissing om het bedrijf op te richten vanwege hun grote liefde voor bordspellen. Bij het nadenken over de naam wilden ze in hun merk niet alleen een directe verbinding met het product weerspiegelen, maar ook hun eigen emotionele houding ten opzichte van het product overbrengen. Dit is gelukt door de titel toe te passen en vervolgens het hoofdwoord «sleutel» in het logo te plaatsen. De sleutel is om familie warmte en comfort te creëren. De sleutel — als een belangrijk element dat nodig is om de weg vrij te maken voor nieuwe avonturen, een schatkist of om een ​​geheim record, beeld, geheim te ontcijferen, waarvan de ontdekking tot een onverwacht einde zal leiden.

Logo Keymaster Games

Al op 1 juni 2021 plaatst het bedrijf op zijn website in de nieuwssectie een bericht over zijn rebranding, die werd veroorzaakt door de noodzaak om verder te gaan, te veranderen in het licht van veranderingen in de wereld eromheen en ernaar te streven voortdurend iets nieuws creëren. Dit vereiste een update van het eigen imago, maar met behoud van de geschiedenis, de primaire identiteit, van waaruit zo’n succesvolle start in de toekomst werd gemaakt dat het mogelijk was om dit te doen met behoud van de algehele samenstelling van het merkbord.

Keymaster Games Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het beeld van de sleutel heeft ingrijpende veranderingen ondergaan in uiterlijk en locatie. Het is gemaakt op basis van Kyle’s schetsen. Nu is de kop van de sleutel rond geworden en is de binnenruimte hol. Dit is een symbolische interpretatie van het samenkomen van speldeelnemers rond de tafel. Hij kreeg een helling van 45˚ boven de horizontaal, waardoor het mogelijk was om de letter «k», met behulp waarvan de sleutelbaard werd gevormd, duidelijker te onderscheiden. De kleur van dit element is goud.
Er zijn ook wijzigingen aangebracht in het lettertype waaruit de naam van het bedrijf bestaat. Voor hem is gekozen voor een optie die de duidelijkheid en objectiviteit van de combinatie met de richting van de activiteiten van het merk waarborgde — het type Nichrome. Elke letter heeft een artistiek ontwerp ondergaan door Focus Lab met directe deelname van de merkeigenaar. Het lettertype is in het zwart.