Keyloop — rebranding om een ​​leider te worden

Keyloop Logo

Na de afronding van een nieuwe overname van MotorDocs, dat tot doel heeft één leider te worden in de ontwikkeling en levering van software voor de autoretailer, heeft het Britse bedrijf Keyloop een rebranding aangekondigd. De noodzaak om hun visuele identiteit aan te passen is ontstaan ​​door de uitbreiding van de specialisatie naar de CDK door DMS. Om tegemoet te komen aan de wensen van zowel verkopers als kopers, begon het bedrijf software te ontwikkelen waarmee alle documentatie met betrekking tot de verkoop/aankoop van een auto in digitale vorm kan worden bewaard, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om digitale handtekeningen te gebruiken en op te slaan in een gemeenschappelijke database van beide partijen betrokken bij de transactie.

Keyloop Nieuw Logo

Keyloop (voorheen CDK Global International), wereldwijd bekend om zijn automotive retailsoftware, bestrijkt meer dan 16.000 winkelcentra en autofabrikanten in meer dan 90 landen over de hele wereld. Daarnaast werden er gezien het dekkingsgebied van potentiële gebruikers niet alleen in Europa, maar ook in het Midden-Oosten, Azië en Afrika strenge eisen gesteld aan de nieuwe naam. Het mag geen discrepanties bevatten die door vertegenwoordigers van verschillende culturen en nationaliteiten op een negatieve en vernederende manier kunnen worden opgevat.

Logo Keyloop

Een van de moeilijkheden waarmee het bedrijf werd geconfronteerd, was: juridisch — de noodzaak om 3 maanden te wachten op de mogelijkheid van een uitdaging; lexicaal — de eis van gemak en eenvoud van uitspraak, gemak van memoriseren door een meertalig contingent van consumenten in 43 markten die door het bedrijf worden gedekt op maat — selectie van domeinen op basis van hun populariteit in elk van de zones van alle verkoopmarkten.

De aangenomen naam symboliseert een sleutelbos, die overeenkomt met zowel de auto als de eigenschappen van het softwaresysteem dat wordt ontwikkeld. De naam zelf bestaat uit 2 lettergrepen, waardoor het gemakkelijk te lezen is met het gelijktijdige fonetische effect van «stemloze stop», dankzij het gebruik van de eerste letter «K», die vanwege zijn uitspraak ook «explosief» wordt genoemd. Dit verhoogt het niveau van het onthouden van het woord. Een van de belangrijke taken van de briljante ontwerper Zach Lieberman uit New York was om de focus van het bedrijf meer weer te geven als een ontwikkelaar van technologische softwaretools dan als een van de auto-industrie. Dit werd mogelijk gemaakt door het creëren van een «loop» op basis van een dubbele «oo».

CDK Global and Keyloop Voor en Na Logo (geschiedenis)

Lieberman paste een originele oplossing toe met kleurschakeringen, een soort lichtspel, dat visuele dynamiek geeft aan het merkbord tegen een achtergrond in een gradiëntontwerp. Het benadrukt de tekst zeer effectief en verbetert de impact en perceptie ervan.