Kappahl — nieuwe helderheid van het merk, gekleed in strengheid

Kappahl Logo

In 1953 werd de Kappahl Group opgericht in Göteborg, die een modeketen werd en zich ontwikkelde via 370 winkels. Het bekende en geliefde kledingmerk, geaccepteerd door kenners van moderne trends in de mode-industrie, het Scandinavische merk Kappahl is een rebranding-pad ingeslagen, waar zijn vaste klanten blij mee zijn.

Altijd trouwe doelgroep is geïnteresseerd om te weten hoe het merk leeft en ademt, het is leuk om positieve veranderingen te zien die de klant persoonlijk raken, alsof ze hun aandacht en ondersteuning geven. En nu was de aandacht gericht op de nieuwe identiteit, die onlangs werd gecreëerd. Het nieuwe beeld zou het begin weerspiegelen van een periode van transformatie voor een merk dat zichzelf positioneert als vertaler van waarden. De CEO van het bedrijf wijst erop dat Kappahl een nieuwe weg is ingeslagen: alternatieven, transformaties, het bedrijf heroverwegen en een nieuwe pagina in de geschiedenis openen. Volgens hem zullen veel onderdelen van het merk gereïncarneerd worden om de doelgroep de komende jaren met hernieuwde kracht te inspireren.

Kappahl Nieuw Logo

Om te groeien, hebben we lange tijd de basis gelegd voor rebranding binnen het bedrijf — we controleerden distributiekanalen, bestudeerden de niche en concurrenten, voerden enquêtes uit, enz. Voor een deel zijn hierbij focusgroepen betrokken, waarvan de mening expert werd in de selectie van bepaalde gebieden.

Het merk ontving ook een bepaalde hoeveelheid informatie van klanten die belangrijke punten beschreven in hun interactie met Kappahl. Dit hielp om de invloedssfeer van het bedrijf beter te begrijpen, om nieuwe verbindingen met de klanten te identificeren.

Kappahl Voor en Na Logo (geschiedenis)

De vrucht van nauwgezet analytisch werk was de heroverweging van het logo van de jaren 70, toen grafisch ontwerp nog niet zo ontwikkeld was als nu, maar pas in de kinderschoenen. Het is als een periode van nulstelling, zuiverheid van denken en zijn vrijheid. De auteurs van de rebranding benadrukken dat ze het erfgoed van het merk erg bewonderen en continuïteit willen uitstralen in het nieuwe logo, «zonder een al te grote stap te zetten van waar ze nu zijn.» Ronde, geometrische, gedurfde vormen en een iets zwaarder lettertype creëren hetzelfde karakter. Een uniek Kappahl-type ontwikkeld, gebaseerd op de essentiële vormen van het logo, aldus Madeleine Ahlström, de marketingmanager van het bedrijf dat betrokken was bij de nieuwe merkstrategie.

De optimalisatie raakte ook de hoofdletter A, die zinspeelde op de oprichter van het netwerk Per-Olof Ahl.

Net als veel andere bedrijven verzekert het kledingmerk dat het logo een zelfverzekerde toekomst symboliseert en met trots een signaal geeft aan klanten dat het leven in het bedrijf woedt. Lynxeye, een adviesbureau, was betrokken bij zowel de nieuwe strategie als het ontwerp en heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm. Daarom waren er geen acute problemen bij de ontwikkeling van rebranding, aangezien de organisatoren en artiesten zich in hetzelfde culturele veld bevonden.

Bij het beschrijven van een nieuw logo moet men de vraag stellen: zie ik het verschil tussen het oude en het nieuwe logo? Absoluut ja, maar visueel is het niet erg kritisch.

De letter A is inderdaad vergelijkbaar met de rest van de grootte, omdat het lettertype iedereen gelijk maakt, zonder letters te benadrukken, behalve de hoofdletter K. Het lettertype van het oude model was meer afgerond en zachter, maar nu ziet het eruit als een typisch formeel , zonder bijzonderheden.

Om te zeggen dat dit zeker bijdraagt ​​aan herkenning, lijkt het niet. Omdat hij te gewoon en niet creatief is. Er is geen helderheid, maar ook geen krul of streepje likt de ogen. Vrij karakteristiek, solide, serieus.

En als je rekening houdt met de culturele traditie van moderne Scandinavische merken, kun je er zeker van zijn dat het bedrijf niet zal lijden onder dit soort rebranding, aangezien het nieuwe logo de geloofwaardigheid en het potentieel van Kappahl bevestigt op basis van beknoptheid en nauwkeurigheid.