Kansas City Current onthult hun nieuwe embleem tijdens een galaceremonie

Kansas City Current Logo

Women’s Professional Football Club — Kansas City Current, gevestigd in Kansas City, Kansas begon het seizoen 2021 als een uitgebreid NWSL-team. De vorming van het team begon in 2020 na een onderbreking van drie jaar voor Kansas in de NWSL, meest recentelijk in 2017 toen een regionale voetbalclub al zijn activa overdroeg aan Utah Royals FC. De laatste moest na drie jaar noodgedwongen ophouden te bestaan, wat Kansas ertoe aanzette om snel hun eigen team weer op te bouwen voor het seizoen 2021. Omdat er te weinig voorbereidingstijd was, werd besloten om het team een ​​tijdelijke naam Kansas City NWSL te geven met tijdelijke identiteitselementen. De ontwikkeling van het belangrijkste visuele beeld moet parallel worden voortgezet. En al eind oktober werd een nieuwe naam aangekondigd — Kansas City Current en alle nieuwe basiselementen werden gepresenteerd — het wapen, embleem, bedrijfskleuren, die samen met Willoughby Design werden ontwikkeld.

Kansas City Current Nieuw Logo

Het nieuwe wapen heeft de vorm van een heraldisch schild met zwarte randen en een zakelijke turquoise kleur van de binnenmarge. Op de binnenmarge zijn drie zwarte golvende lijnen van variabele grootte aangebracht, die zich uitstrekken tot voorbij de omlijsting van het wapen. Ze vormen een visuele demonstratie van een gestileerde rivierstroom die de kracht en het doel van het team vertegenwoordigt. Twee witte sterren op een turquoise veld symboliseren de trots dat ze Kansas en Missouri kunnen vertegenwoordigen. Het traditionele monogram «KS» werd overgenomen van het oude embleem, maar in een opnieuw geïnterpreteerde versie — in nieuwe typografie en in verticaal ontwerp. Een dergelijke optie zou een opwaarts en neerwaarts winnend momentum moeten betekenen voor het nieuwe team, ondersteund door de Kansas die de basis heeft gelegd voor teambuilding, terwijl de steun van alle vrouwen in de regio wordt gegarandeerd.

Logo Kansas City Current

Het kleurenpalet is aanzienlijk geëvolueerd van de historische versie. Met behoud van de basiskleuren — turkoois, wit, Heartland rood, zwart, kreeg het embleem verzadiging en helderheid van tinten, evenals een andere verhouding van hun deelname aan het beeld. Elk van de kleuren heeft, naast het contrast en de aantrekkelijkheid van het gemaakte beeld, ook een bepaalde psychologische subtekst. Turkoois — optimisme en hoop. Heartland Red is een symbolische demonstratie van de locatie van het team in het hart van het land, zoals blijkt uit het accenteffect van een brede rode streep in het midden van het wapen. De algemene achtergrond waarop het demo-logo staat dat de stormachtige oceaan vertegenwoordigt, is uitgevoerd met een rijke donkerblauwe kleur die als basis wordt gebruikt voor de hele merkidentiteit. Het symboliseert kracht, vastberadenheid en kracht, de belangrijkste kenmerken van een team.

Kansas City Current Voor en Na Logo (geschiedenis)