Kaapelitehdas presenteerde een nieuwe rebranding

Kaapelitehdas Logo

Kaapelitehdas, opgericht in 1991, is een belangrijk cultureel centrum in Finland, gelegen in de wijk Ruoholahti in Helsinki. Kaapelitehdas betekent «kabelfabriek» in het Fins. Dit is een heel complex, dat drie musea omvat (Museum van Fotografie, Theatermuseum en Museum van Hotels en Restaurants), en het grote gebouw omvat 300 huurders die in verschillende sectoren van de industrie werken: culturele galerijen, de muziekindustrie, reclamebureaus , architectenbureaus, circusartiesten …

De fabriek beslaat een enorm gebied van 57.000 vierkante meter en organiseert beurzen, masterclasses, tentoonstellingen, concerten en verschillende evenementen op zijn grondgebied, waarvoor afzonderlijke hoeken worden gehuurd. De eindeloze stroom van evenementen en activiteiten houdt niet op, dus we kunnen zeggen dat dit gebied geen rustig leven zal zien — de Finnen houden ervan om zich cultureel te ontwikkelen, daarom zal de vraag naar het bezoeken van deze plek toenemen.

Kaapelitehdas Nieuw Logo

De fabriek zelf werd uiteindelijk gebouwd in 1954 en functioneerde tot 1987 als een industriële onderneming. Toen werd vastgoedbeheer het voorrecht van Kiinteistö Oy Kaapelitalo, dat behoort tot de glorieuze stad Helsinki.

Gedurende al die tijd heeft de «fabriek van de cultuur», zoals je dit merk allegorisch kunt noemen, veel vreugde gegeven aan bezoekers. Als we echter rekening houden met het feit dat moderniteit wordt weerspiegeld in visueel ontwerp, dan is het culturele leven van de Finnen een beetje «verouderd», getuige het logo.

Logo Kaapelitehdas

Wat vroeger grafisch werd afgebeeld als simpelweg «Kaapeli» in het logo, en zonder een enkele creatieve draai, ziet er nu uit als krullende kabelvezels met gekruiste dubbele «Kaapelitehdas»-inscripties.

De betekenis van deze afbeelding van het kabelelement is duidelijk — we laten zien waar we mee te maken hebben. Dit is een directe indicatie van de locatie van evenementen en diverse evenementen. Veel beter dan de vierkante letters van het vorige logo, zonder een zweem van ideologie en conceptualiteit.

Kaapelitehdas Voor en Na Logo (geschiedenis)

BOND, een creatief ontwerpbureau, is geweldig in het overbrengen van het idee van het gebied via het logo. Bovendien wilden de creatieven door het herhalen van de merknaam hoogstwaarschijnlijk laten zien dat de fabriek twee kanten heeft. Ten eerste een eerbetoon aan het verleden, toen de fabriek als productiebedrijf werkte, de stad van middelen voorzag en banen opleverde voor de lokale bevolking. Ten tweede is Kaapelitehdas in de moderne tijd de toekomst waarin de fabriek nu vol vertrouwen is gestapt, met moderne cultuur, overeenkomstige interesses en hobby’s van de bevolking, met een oriëntatie op rust en aangenaam tijdverdrijf.

Zoals ze zeggen, zaken zijn tijd, en plezier is een uur. Eindelijk rust de fabriek en bezoeken dankbare burgers graag de muren voor culturele verrijking. Milieuvriendelijk, vrolijk, creatief.