JPMorgan Chase Logo

JP Morgan Chase LogoTot de voorgangers van JPMorgan Chase behoren een groot aantal andere bankinstellingen, waaronder de oudste Bank of the Manhattan Company, opgericht in 1799. Samen legden ze de basis voor een financiële holding die in 1996 werd opgericht. Monetaire instelling vernoemd naar John Pierpont Morgan I. Het wordt nu geleid door zakenman James L. Dimon.

Betekenis en geschiedenis

JP Morgan Chase Logo Geschiedenis

De herkenbare achthoekige vorm van het Chase-logo gaat terug in de tijd en dateert uit 1961, toen Chase Manhattan Bank werd gevormd als resultaat van de fusie van de twee bedrijven. Dit is het resultaat van het werk van ontwerpbureau Chermayeff & Geismar Associates, dat acht verschillende symbolen aanbood om uit te kiezen. Het management keurde een vierdelige achthoek goed. Ze waren oorspronkelijk veelkleurig, maar werden uiteindelijk blauw. Na het verschijnen van JPMorgan Chase vulde de geometrische figuur de naam aan en verdween toen helemaal – alleen de inscriptie bleef op het huidige logo staan.

2000 – 2008

In 2000 fuseerden twee grote financiële structuren: JPMorgan & Co. Incorporated en The Chase Manhattan Corporation. Ze richtten de huidige bank JPMorgan Chase op, die meteen een nieuw logo met letters en een achthoek kreeg. De achthoek stond voor beweging en het witte vierkant erin was zowel een veilige bankkluis als een abstract symbool van vooruitgang. Er waren geen spaties tussen woorden. De letters waren zwart, vet en grotesk.

2008 – heden

Het herontwerp bracht merkbare veranderingen met zich mee, vooral met betrekking tot het grafische gedeelte. De achthoekige geometrische figuur verdween – zelfs in de rechterbovenhoek was er geen plaats voor. Tegelijkertijd hebben de logo-ontwikkelaars de inscriptie bijgewerkt, ontbrekende spaties toegevoegd en alle letters naar hoofdletters geconverteerd. De eerste “JPM” in het woord “JPMORGAN” en de “C” in “CHASE” zijn echter nog steeds hoger dan de rest van de karakters.

Logo lettertype en kleuren

Vanuit artistiek oogpunt is het huidige embleem veel eenvoudiger dan het vorige. Er is geen meerdelige achthoek in, die was samengesteld uit kleine vierhoeken, en de semantische lading impliceert geen symboliek. Ontwerpers zagen af ​​van met de hand getekende elementen en stapten af ​​van het oude Chase-concept. Nu kan het pictogram alleen worden geassocieerd met ernst, ernst, verantwoordelijkheid en stabiliteit. Dit is precies wat de bankmedewerkers, die zich in 1961 tegen abstracties verzetten, wilden bereiken: na 47 jaar wonnen ze nog steeds.

Het nieuwe logo-lettertype is precies het tegenovergestelde van de vorige versie. Als het eerder was gehakt en vet was, nu de uitdrukking “JPMORGAN CHASE & CO.” geschreven in antiqua. De letters lijken erg op de letters van het neoklassieke type ITC Century Book, dat is ontworpen door typograaf Tony Stan.

Wat betreft het kleurenschema, het is zo eenvoudig mogelijk, omdat het embleem alleen een zwarte inscriptie en een lege witte achtergrond bevat. Monochroom is geweldig voor een bankholding en benadrukt het laconieke imago.