Italiaanse voetbalbond heeft haar imago en logo gewijzigd

  Italian Football Federation Logo

  Het tijdperk van verandering brengt veel veranderingen in vele richtingen met zich mee. Dit had ook gevolgen voor de FIGC – Italiaanse voetbalbond, die eind september 2021 haar nieuwe visuele imago aan het publiek presenteerde. Lapo Elkann, de oprichter van het creatieve bureau Independent Ideas, werd uitgenodigd om verantwoordelijk te zijn voor de huidige ontwikkeling. Altijd beginnend met een creatieve benadering van elke uitgevoerde taak, vindt het bureau de enige juiste paden. Het nieuwe logo, gemaakt door het bureau, slaagde erin tradities en innovaties te combineren, die belangrijke richtingen zijn, zowel in de ontwikkeling van de sportindustrie van het land als bij de inwoners zelf. Voor elke Italiaan is voetbal niet alleen een hobby. Het is praktisch de zin van het leven.

  Italian Football Federation Nieuw Logo

  Elk detail van het nieuwe logo is uitgewerkt, niet alleen rekening houdend met de kenmerken van het internationale niveau. Alles erin symboliseert nationale en historische sportwaarden, liefde voor voetbal en trots op de prestaties die de Italiaanse voetbalteams hebben bereikt. Het logo zelf is gemaakt in de vorm van een voetbal, wat doet denken aan de retro-versie. Tegelijkertijd worden er felgroene, witte en rode centrale strepen in gemaakt in de vorm van centrale verticale naden – dit zijn symbolen van de kleuren van de vlag van de nationale staat. Het accent van de hele compositie is de afkorting van de naam van de Federatie – FIGC. Het is uitgevoerd in grote letters van een blauwe kleine letter, waaronder de naam van het land in kleine gouden letters is geplaatst.

  Logo Italian Football Federation

  Ook gemarkeerd in goud zijn de bovenste en onderste halve bogen die de strepen van de vlag omlijsten, die het winnende niveau op de Wereldkampioenschappen symboliseren. De tekst staat in het midden van het logo, op de voorgrond. Het overlapt de gekleurde strepen, waardoor het contrasteert. Dit maakt de tekst memorabel en gemakkelijk te lezen. Het meest intrinsieke deel van het hele embleem zijn de vier witte sterren die het logo bekronen. Ze symboliseren de vier onvergetelijke overwinningen van Italiaanse voetbalteams op de Wereldbekers van 1934, 1938, 1982 en 2006.

  Italian Football Federation Voor en Na Logo (geschiedenis)