Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA Airways krijgt nieuw logo

  ITA Airways Logo

  Gemaakt als toekomstige vervanger van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, heeft het nieuwe merk, ITA Airways, zijn nieuwe visuele identiteit getoond. Een volledig staatsbedrijf in handen van het Ministerie van Economie en Financiën Italia maakt vandaag al meer dan 41 vluchten op interne Europese en intercontinentale routes en ondersteunt ook vele richtingen in de ontwikkeling van het toerisme en de buitenlandse handel van het land. De belangrijkste richting van zijn strategie, het merk ziet het creëren van de meest comfortabele omstandigheden om het gemak van zijn klanten te bieden. Het bedrijf vormde zijn identiteit rond de kernwaarden – de ethische code, naleving van de rechten van passagiers en hun prioriteit in alle richtingen, sociale gelijkheid, gemak en comfort, volledige veiligheid. Twee fundamentele elementen waarop het merk vertrouwt – duurzaamheid en digitalisering – vormen de basis van de identiteit, strategie en beleid van een startup.

  ITA Airways Nieuw Logo

  Een van de belangrijkste visuele verschillen van het bedrijf is het gebruik van blauwe kleuren door werknemers, waarvan de kleur het ontwerp van de romp van het vliegtuig van het bedrijf weerspiegelt, maar voor velen lijkt op het T-shirt van het nationale voetbalteam. Het is een symbool van de eenheid en trots van het land, is lid van de staatssymbolen, het nationale team en sportorganisaties. Het roer van alle vliegtuigen van het merk is geschilderd in de driekleur van het land. De aangebrachte emblemen zien er erg indrukwekkend uit op de achtergrond, waarin een deel van de romp is geschilderd – de kleur van de blauwe lucht.

  Logo ITA Airways

  Het logo zelf wordt gepresenteerd in de vorm van een tekstversie van de bedrijfsnaam, die uit 2 tekens bestaat, waarvan de eerste in groot en vetgedrukt is – ITA, en het tweede woord is Airways, geschreven in dunne kleine letters, in een kleiner lettertype iets korter in lengte dan de bovenste, en bevindt zich eerst onder. Beide woorden zijn gemaakt in de kleuren van de nationale vlag, waarbij groen de kleur van alle letters is, wit de negatieve ruimte en de centrale lijn van de letter “A” in rood is gemaakt, evenwijdig aan het linkerbeen geplaatst. Het ITA-lettertype is ontworpen om afgerond te zijn. Alle rechte hoeken van de letters zijn afgerond, de bovenste en onderste planken van de letter “I” zijn gemaakt met een zachte kromming, waardoor een visueel gevoel ontstaat van de richting van de letter naar boven. Ook werden een kant van de letter “T” en verschillende scherpe hoeken “A” verwerkt.

  Italia Trasporto Aereo Logo

  Alle insignes die worden gebruikt bij de vorming van de identiteit zijn de inspiratie geweest voor de artistieke geschiedenis van Italië. Het merk is een weerspiegeling geworden van een nieuw tijdperk in de ontwikkeling van luchtvervoer in het land, met behulp waarvan de overgang naar een nieuw kleurenschema voor overheidstransportstructuren effectief werd geïmplementeerd met de mogelijkheid om al deze functies rechtstreeks toe te wijzen aan de merk zelf.

  ITA Airways Voor en Na Logo (geschiedenis) Logo