Israel Philharmonic Orchestra (IPO) — klassiekers en tradities in een nieuw beeld

Israel Philharmonic Orchestra Logo
85 jaar is een belangrijke leeftijd, niet alleen voor mensen. Dit is hoeveel jaar het Israel Philharmonic Orchestra (IPO) bestaat, opgericht in 1936 nog voor de oprichting van de Israëlische staat zelf. Ten tijde van zijn oprichting heette het het Palestine Philharmonic Orchestra. Tegenwoordig is het het belangrijkste symfonieorkest van Israël, met het hoofdkantoor in de hoofdstad, waar het constant optreedt in de grootste zaal van de hoofdstad — Heichal HaTarbut. Twee jaar geleden, in 2019, droeg de briljante en legendarische orkestdirigent Zubin Mehta de teugels over aan Lahav Shani, waardoor de noodzaak ontstond om enkele reclame-elementen van de IPO opnieuw te bekijken en de nieuwe geest van de nieuwe leider te weerspiegelen. Tegelijkertijd is er behoefte om het bekende merk van het orkest aan te passen aan de eisen van onze tijd.

Israel Philharmonic Orchestra Nieuw Logo

Het belangrijkste element van het IPO-embleem is het belangrijke joodse symbool — Chanoekia. Hij was en blijft een accentfiguur van zowel de oude als de nieuwe compositie. De binding aan het profiel wordt verzekerd door het gebruik van een stemvork op de afbeelding, harmonieus ingeschreven in het symbool. Strevend naar enige vereenvoudiging en meer gemak van visuele waarneming, wat moderniteit vereist, werd de afbeelding van de notitie, die de afbeelding overbelast, uit het logo verwijderd. Het symbool zelf werd teruggebracht tot 7 takken, wat de visuele waarneming verbeterde. Chanoekia was omsloten in een cirkel, die de eeuwige beweging voorwaarts symboliseerde met het verplichte beroep op hun wortels.

Logo Israel Philharmonic Orchestra

De tekst is enigszins aangepast. Nu rechts van het symbool staat de afgekorte naam — Israel Philharmonic, waarvan de woorden rechts zijn uitgelijnd en onder elkaar zijn geplaatst. Bij het bestuderen van de archieven van de IPO kwamen veel interessante dingen naar voren in het ontwerp van oude reclameposters en posters, die hielpen om een ​​directe link te leggen tussen de toekomst en het verleden dankzij het gebruik van enkele oude lettertypen en de volgorde van de woorden van de naam. Voor posters en posters van welke aard dan ook — elektronisch of gedrukt, werd de traditionele hiërarchie van tekstindeling toegepast — dirigent, orkest, datum, starttijd, programma. Er werd gekozen voor het verplichte lettertype, dat er zowel in het Hebreeuws als in het Engels indrukwekkend uitzag.

Israel Philharmonic Orchestra Voor en Na Logo (geschiedenis)

Onder deze tekst, in een kleinere lettertjes, is er een aanduiding van de nieuwe muziekdirecteur — Muziekdirecteur: Lahav Shani — in één regel, wat vooral vandaag nodig is om luisteraars te informeren over de mogelijkheid om kennis te maken met een nieuwe manier om meesterwerken te presenteren zelfs 300 jaar geleden, waardoor je het geheel van hun schoonheid kunt voelen, zelfs van Gen Z of babyboomers.