Is SAVEME gewoon water?

SAVEME Logo

In 2021 kwam het nieuwe merk SAVEME snel op de markt, met mineraalwater afkomstig uit de Oostenrijkse Alpen en rechtstreeks geleverd aan België. Dit merk beschouwt zichzelf als een aanhanger van een ecologische benadering. Gebaseerd op het concept «Save Mother Earth» gaven de oprichters de naam van hun bedrijf in hoofdletters. Niet voor niets zijn speciale blikken, verpakt in 24 stuks, een soort protest tegen de sabotage van de planeet en een boodschap dat mensen goed moeten zorgen voor de natuur en haar hulpbronnen.

De identiteit werd verzorgd door de creatieve agenten van SKINN, waarvan het kantoor in Brugge gevestigd is. De ontwerpers namen de verbondenheid als basis van het concept, de gemeenschap van mensen voor een goed doel, je zou zelfs kunnen denken, de moderne tribale gemeenschap. Daarom is het lettertype-logo volledig laconiek, maar heel duidelijk en uitgelijnd, uitgevoerd in zwart, produceert zo’n wow-effect. De boodschap dat mensen de problemen van de aarde niet negeren, is het credo van het merk. Niet zozeer met triviale producten (het is maar water!), maar met een nobel idee om kopers aan te trekken.

SAVEME Nieuw Logo

Inderdaad, in onze tijd zul je niemand verrassen met water uit schone streken of een speciale samenstelling van het product. Niet-standaard ideeën, creativiteit en uniciteit van een product of dienst werpen nu hun vruchten af.

Opmerkelijk is het taalkundige feit dat de uitdrukking «Red mij», die een oproep is voor de redding van de natuur, in verschillende talen wordt gedupliceerd en begrijpelijk zal zijn voor zowel Engelstalige vertegenwoordigers van de doelgroep als in Duitsland, zoals evenals Denen en Fransen.

Logo SAVEME

De ontwerpers verklaren ook het volgende idee: onze banken zijn onze posters, onze doeken. Met het minimale ontwerp en lettertype van Sequel 100 Black van OGJ Type Design wilden ze in geen geval de leegte van de toekomst benadrukken, de onzekerheid voor de planeet … Dit is puur denken, vrijheid van stereotypen, een bereidheid om te creëren, niet vernietigen. Voorgesteld wordt om iets nieuws te creëren in het belang van natuur en milieu.

Hoe eenvoudig en bescheiden we het merk ook willen presenteren, het logo kwam er nog steeds helder uit en trok de aandacht, wat bijdraagt ​​aan de promotie van het merk op de wereldmarkt.