Irish Spring soap krijgt een stijlvolle verpakking en een frisse look

Irish Spring Logo

Bekend om zijn kwaliteit en esthetische haar- en lichaamsverzorgingsproducten, heeft Colgate-Palmolive een frisse nieuwe look gecreëerd voor zijn nieuwe Ierse lentezeep. De nieuwe geur heeft een originele visuele identiteit en een nobele, verfijnde verpakking gekregen dankzij de nauwe samenwerking met de ontwerpers van de Chase Design Group en Tin Horse. Door het ontwerp viel het product op in de schappen tussen de overvloed aan concurrenten, waardoor de koper gedwongen werd een keuze te maken voor dit product met zijn originaliteit en schoonheid. Met een schoon en fris aroma trekt de zeep zelf de consument aan. Maar sinds 1970 heeft het merk dit type merk niet meer bijgewerkt en biedt het een onderscheidende originele geur als deodorantzeep voor mannen.

Irish Spring Nieuw Logo

Gedurende deze tijd zijn er verschillende geuren en producten gelanceerd, waaronder body wash-producten, waarvan de groep ook wordt vertegenwoordigd door Irish Spring. Door zijn assortiment uit te breiden, de aantrekkingskracht van zijn producten te vergroten en de leeftijdsgrens voor de consument te verlagen, voelt het merk zich steeds meer aangetrokken tot creatieve manieren van grafisch ontwerp, die beter passen bij de stijlvolle en moderne mannelijkheid die mannenparfums bieden. Deze aanpak vormde de basis voor de rebranding en identiteitsvorming van het nieuwe product van het bedrijf.

Logo Irish Spring

Het nieuwe ontwerp creëerde een unieke combinatie van een nieuwe merkbelofte, een aangename en onnavolgbare geur met de veelzijdigheid van eerder gecreëerde iconische activa en de rijke groene structuur van Irish Spring. Het is gebaseerd op het karakteristieke witte handelsmerk en het gouden klaversymbool, de traditionele insignes van de producten van het bedrijf. Er is een strakke, moderne look gecreëerd die het erfgoed respecteert en belooft zijn klanten voortdurend nieuwe innovaties te brengen. Met behulp van de huidige identiteit werd de ware essentie van het merk nauwkeurig overgebracht, wat alleen mogelijk was door verder te gaan dan het eigen verleden. Tegelijkertijd werd een discreet en sterk imago ontwikkeld met behulp van een systeem dat het mogelijk maakte om elk van de producten in een aparte richting te onderscheiden, met behoud van een enkel product dat behoort tot de beroemde Irish Spring.

Irish Spring Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De verpakking van douchegels heeft de eenvoud en natuurlijke schoonheid van de natuur gekregen. Het is versierd met een verfrissend natuurlijk landschap, verschillend voor elk van de geuren. Het ontwerp van het pakket is gebouwd rond zijn vorm en stroomlijning, en was ook aantrekkelijk voor de belangrijkste consument — de jongere generatie mannen. De ingetogen esthetische stijl, met een gedurfd hoofdletter zonder het frisse wit van het vorige merk, dient in feite als een tijdloos symbool van het gedeelde erfgoed van het bedrijf.