Investors Bank — Eeuwenoude stabiliteit in een gemakkelijke upgrade

Investors Bank Logo

Investors Bank, opgericht in 1926 als de Washington Rock Building and Loan Association, gevestigd in Short Hills, New Jersey, Verenigde Staten, heeft besloten enkele wijzigingen aan te brengen in haar eigen identiteit. Het aanbieden van een breed scala aan financiële diensten en in haar geschiedenis, na vele veranderingen, hernoemen en uitbreiden van aanbiedingen, en werd in 2014 een naamloze vennootschap, voelde de bank de noodzaak om haar bedrijfsidentiteit aan te passen. Verwijzend naar de conservatieve structuren, gezien hun acties zondeloos, ging de onderneming niet voor kardinale veranderingen, maar stond alleen cosmetische veranderingen en toevoegingen toe die de toegepaste veranderingen weerspiegelen. Ondanks deze houding ten opzichte van zelfreclame, begrijpt het merk echt de kenmerken van de moderne consument, die de gepresenteerde informatie op een heel andere manier waarneemt.

Investors Bank Nieuw Logo

Hiervoor zijn wijzigingen aangebracht in de verzadiging van tinten en een toename van kleuren in het logopalet. Het bord dat een cirkel van ineengestrengelde linten vormt, is groter geworden en heeft een andere kleur gekregen. Nu zijn de linten gemaakt in donkere en lichte tinten van twee kleuren — blauw en groen, wat het conceptuele begrip van de taken en doelen van de bank heeft vergroot als een financiële structuur waarvan de activiteiten zijn gericht op het voordeel van klanten.

Logo Investors Bank

Het tekstgedeelte van het logo is iets kleiner geworden en in een ander lettertype gemaakt met behoud van de traditionele kleuren — zwart en grijs. De opgeslagen combinatie van de tekstafbeelding in de vorm van het combineren van twee woorden van de merknaam tot één wordt visueel gescheiden door contrasterende kleuren en uitvoering van verschillende soorten lettertypen, die verschillen in dikte. Het eerste woord is vetgedrukt met verminderde tracking zoals Jam Grotesque Bold van JAM Type Design, wat vertrouwen, verantwoordelijkheid en toewijding wekt. Het tweede deel van de tekst is in Armin Grotesk Ultra-Light van W Type Foundry, waarvan de letters groter, maar veel dunner zijn, wat een gevoel van vertrouwen en menselijkheid creëert.

Investors Bank Voor en Na Logo (geschiedenis)

Alle letters hebben, net als kleuren, de helderheid en het contrast van hun contouren gekregen, waardoor ze gemakkelijk waarneembaar en leesbaar zijn in verschillende maten. Het moderne ontwerp van het logo houdt rekening met de kenmerken en vereisten van alle methoden van logoplaatsing — zowel in drukwerk als digitaal, in combinatie met verschillende advertentie-elementen. Doordat het logo geen noemenswaardige veranderingen heeft ondergaan, is de memorabiliteit op hetzelfde niveau gebleven en is de herkenbaarheid iets toegenomen door een toename van de beeldkwaliteit.