Investerings sociaal netwerk Public.com heeft zijn logo gewijzigd

Public Logo

Nog niet zo lang geleden, of liever in 2019, verscheen er een sociaal netwerk voor investeringen, Public, op de markt. Dit merk positioneert zich als een vereniging van investeerders; leden van deze gemeenschap delen graag ideeën over bijdragen aan bedrijfsontwikkeling, volgen bekende projecten en communiceren rechtstreeks met de makers van commerciële ideeën. Het bedrijf heeft een inclusieve en educatieve ruimte gecreëerd met sociale eigenschappen die het communicatieproces tussen de maker en het bijdragende team vereenvoudigt.

Het logo is ontworpen door Mococo (Sausalito, Californië). De taak voor de creatievelingen was om het oude visuele beeld te heroverwegen en intriges, menselijkheid toe te voegen en de diversiteit van de samenstellende delen van het merk zelf te laten zien, of het nu de doelgroep met zijn kenmerken of de heterogeniteit van projecten is.

Public Nieuw Logo

De makers van het nieuwe logo hebben de taak met succes volbracht. Een abstracte blauwe vlek, zoals een symmetrische klodder, die de gemeenschap en gelijke delen in de dialoog personifieerde, is nu veranderd in 2 even blauwe cirkels van verschillende grootte. Dit beeld roept associaties op met een bepaald deel van iets dat compleet en heel is; met geleidelijke groei, implementatie; een druppel als een deeltje van de oceaan; opschaling in technische termen; met planeet en satelliet.

Het is heel interessant dat de gekozen blauwe tint onbewust een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid in het merk oproept. Waarschijnlijk waren de initiatiefnemers van de rebranding zich er terdege van bewust dat een dergelijke psychologische truc die in het oude logo wordt gebruikt, deze keer een rol zal spelen, waardoor een sterke emotionele gehechtheid ontstaat en herinneringen aan het oude logo worden opgefrist.

Logo Public

Uiteraard geven de grote stippen (diezelfde cirkels) van het logo de volledigheid, integriteit van projecten en de betrokkenheid van partners bij het succes van startups aan. Met deze rebranding wordt Public nog zichtbaarder en levendiger onder concurrenten. Hoewel welke concurrenten er kunnen zijn voor zo’n gezaghebbend en belangrijk merk voor het bedrijfsleven …

Public Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)