Interactieve Moto-identiteit

  Moto Services Logo

  Brandingbureau BrandOpus kondigde de creatie aan van een nieuwe merkidentiteit voor het Britse netwerk van Moto-tankstations.

  Het concept van het nieuwe ontwerp was gebaseerd op het idee dat benzinestations een plek zijn waar mensen zich haasten in de hoop snel de auto te kunnen onderhouden en weg te kunnen vliegen voor hun zaken. Constante drukte, tijdsdruk, wachtrijen, serviceproblemen. Maar de belangrijkste factor voor een succesvolle dienstverlening is de dienstverlening op zo’n manier dat het een glimlach tovert, behaagt en positieve emoties geeft.

  Moto Services Nieuw Logo

  We kunnen zeggen dat dit de basis is van zakendoen op elk gebied waar relaties tussen mensen belangrijk zijn. Maar het was het merk Moto dat besloot hier speciale nadruk op te leggen.

  De creatieve groep creëerde een visuele serie, creatieven, een logo en in het algemeen een kleine maar heldere wereld van vriendelijkheid en prettige communicatie. Het mini-universum van het merk heeft zijn eigen onstuitbare energie, warmte en aandacht voor detail.

  Logo Moto Services

  Neem in ieder geval het logo. Waar vind je een zachte boog van een glimlach, twee cirkels? Een speelgoedwinkel, een medische instelling of een onderwijsinstelling voor kinderen? Entertainmentcentrum of speeltuinen?

  Dit is allemaal waar, maar nu komen ook Moto-tankstations bij deze lijst met plaatsen.

  De hele essentie van het logo is pijnlijk eenvoudig: het gekozen vloeiende lettertype verandert in een lachend gezicht, waar de twee “o’s” de ogen zijn, en onder de “t”, wat de neus betekent, is er een oranjegele glimlach. Alle andere letters zijn in donkergroen. Hoe zit het met dit soort visuele creativiteit? Alleen prettige indrukken die een glimlach veroorzaken en een compleet gebrek aan associatie met de transportsector.

  Op een gegeven moment zou je natuurlijk kunnen denken dat de letters “o” op wielen lijken, maar deze afbeelding is misleidend, omdat ze vooral gelaatstrekken aanduiden.

  Moto Services Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Wat gemakkelijk is in de basis van een creatief concept, veroorzaakt geen schaamte. Als ze een bedrijf willen bouwen op een goede en sterke communicatie met de doelgroep, dan is dit precies hoe het merk moet worden gepresenteerd: eenvoudig, onopvallend, nauwkeurig en zonder franje.

  Het merk kan worden geprezen om het feit dat zijn identiteit zo schattig en dicht bij de mensen is. Maar het enige nadeel is nog steeds: het is een speelse toon. Door de elementen van buitenaf te analyseren, mist het merk ernst en directe indicatie van het bedrijfsprofiel.
  In navolging van de moderne tradities van eenvoud en beknoptheid, minimalisme en vereenvoudiging, en op basis van het hoofdlettertype-logo, heeft het merk een reeks visuele afbeeldingen gecreëerd die de voordelen van service bij deze benzinestations laten zien.

  Zo is er een icoon voor een hond met een knalgele halsband, wat een aanpassing is van de lach uit het logo. Dit pictogram betekent dat je de hond rond het territorium kunt uitlaten. Er is ook een indicator van het tankpunt van elektrische auto’s en een deel van het snoer is afgebeeld in de vorm van een glimlach. Er zijn ook foto’s van picknickplaatsen, parkeerplaatsen voor mensen met een handicap, een plek voor kinderen om zich te vermaken. En de rode draad van al deze iconen is het smile-teken, dat het grafische symbool van het merk is geworden.

  Moto’s aanpak onderscheidt zich van concurrerende merken vanwege zijn vriendelijkheid en klantenservice, dus het zal zeker positief worden ervaren door het publiek.