Ingeblikte stijl door Ed Red

Ed Red Logo

Het Poolse merk Ed Red is een vernieuwende traditionele Poolse keuken die letterlijk in een blikje past.

In 2014 explodeerde het restaurantbedrijf met een nieuwe culinaire ster — een doorgewinterde gastronomische passie in een metalen blik vers gemaakt door een chef-kok van het restaurant. De innovatie van het bedrijf Ed Red zat in een speciaal recept waarmee je de heilzame stoffen en smaakkenmerken kunt behouden van gerechten die meestal erg lang duren om te koken. In dit geval kunnen de gerechten nog 24 maanden op de planken worden bewaard. Het is duurzaam, praktisch en lekker.

Ed Red Nieuw Logo

De vernieuwing van het logo weerspiegelde de perceptie van de nieuwe tijd door de makers van het merk. Het Poolse bureau van Edgar Beck hielp de filosofie van het merk opnieuw vorm te geven en een creatief beeld te creëren met alleen een lettertype en een heldere oranjerode kleur.

Tot nu toe kwam het logo niet overeen met wat het bedrijf vertegenwoordigt. Een sterke man met een lange snor, omlijnd met een dunne zwarte lijn, lijkt meer op een matroos in een vest dan op een restaurantliefhebber. We moeten hulde brengen, de makers van het oude logo benadrukten hun houding ten opzichte van voedsel — er waren inscripties dat dit ingeblikt voedsel is van Ed Red, dat 100% natuurlijke ingrediënten bevat. De tatoeage op de schouder van het Ed Red-personage luidde «vlees», en de naam van het personage zelf pronkte op de onderarm. Maar de naam werd op geen enkele manier gespeeld met kleur of associatie met voedsel.

Logo Ed Red

Een andere zaak met het nieuwe logo: de letters zijn scherp, de schuine kleine d, in tegenstelling tot de andere met een hoofdletter, alsof ze een deel van de openingssleutel (opener) voor conserven weergeven. Het is het lettertype Traulha, ontwikkeld door Bureau Brut, dat dynamiek en esthetiek geeft aan het nieuwe imago van het bedrijf. Een ongebruikelijke benadering van de letterkeuze en een vleugje objectiviteit in het logo. Welnu, dit is een zeer waardige vervanging voor het oude, wat geen reden geeft om te twijfelen aan de moderniteit en naleving van de missie van het merk.

Ed Red Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)