IKU Vegetarische verzending verandert drastisch

IKU Logo

Het bedrijf is al bijna een halve eeuw actief op het gebied van productie en levering van voedsel. IKU uit Sydney, Australië ondernam een ​​volledige rebranding met Universal Favorite. Vandaag de dag begon het bedrijf als bezorgservice voor alleen planten of alleen vegetarisch, en begon als een diner dat werd opgericht door de toen beroemde chef-kok Holly Davis uit Sydney en zijn partner Willem Venter. De eigenaardigheden van vandaag en de ontwikkeling van het bedrijf zelf leidden tot de uitbreiding en overgang naar een hybride bedrijfsmodel, inclusief directe levering van producten aan de klant en het behoud van drie stationaire verkooppunten. Een interessant moment in de geschiedenis van het merk was de vooruitziende blik op zijn toekomst, aangezien de naam die in 1985 in vertaling uit het Japans is overgenomen, twee betekenissen heeft: «eten» en «te gaan».

IKU Nieuw Logo

Universal Favorite begon de taak te vervullen en richtte zijn aandacht op het feit dat IKU, in tegenstelling tot andere merken met betrekking tot eten en bezorgen, iets andere doelen heeft. Aangezien het merk veganistisch is, probeert het geen prioriteit te geven aan traditionele voordelen voor het milieu en de gezondheid. Dit profiel belichaamt deze voordelen al, waardoor vegetarisch eten een saai en beperkt imago krijgt. De nieuwe vorm weerspiegelde een rijke historie, waardoor de visualisatie modern en relevant werd, de lokale sfeer behoudend en naar het bestaande landelijke niveau werd getild.

Logo IKU

 

Er werd besloten om een ​​aangename en vriendelijke nieuwe essentie voor het merk te creëren, niet alleen om de aandacht te vestigen op kant-en-klare veganistische gerechten, maar ze ook bijzonder aantrekkelijk te maken. Het veiligstellen van de wens om IKU-producten te kopen begon met het ontwikkelen van een nieuwe strategie. Met de hulp van het creatieve team van Untangld is een spectaculair visueel concurrentievoordeel ontstaan ​​door afstand te nemen van de traditionele nadruk op gezond en licht, natuurlijk, die zo kenmerkend is voor vegetarisch eten. Er zijn emotionele ondertonen toegevoegd op basis van eetlustopwekking en de nadruk dat veganistisch eten een echte hulp is voor de planeet.

IKU Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het merklogo is beknopt en gemakkelijk leesbaar geworden. Het verlaten van multi-element en de basisafhankelijkheid van een enkel tekstteken — de naam van het bedrijf heeft geleid tot een positieve impact op de kijker, aantrekkelijkheid en memorabiliteit. Elk van de drie letters van de tekst is perfect in balans dankzij het grafische ontwerp en het gebruik van moderne digitale technologieën. Hun helderheid en precieze verticale positie vergemakkelijkten de visuele waarneming. De letters, uitgevoerd in hoofdletters in wit op een fel rood-oranje achtergrond, vallen op in contrast en effectief in hun uitvoering. De keuze van het palet houdt rechtstreeks verband met het creëren van een gevoel van eetlust, waarmee de als achtergrond gekozen schaduw overeenkomt met zijn psychologische kenmerken.