Ierland richt zich niet op design, alleen op pedalen

Cycling Ireland Logo

Fietsen voor Ierland is een hele onderneming, onvergetelijke emoties en indrukken, en voor sommigen is het zelfs een manier om het leven helder, gezond en koel door te brengen.

Het merk Cycling Ireland (dat klinkt als Rothaíocht Éireann in het Iers) is de werknaam van de nationale wielerautoriteit van het eiland. Het is technisch gezien een liefdadigheidsbedrijf met beperkte aansprakelijkheid voor de Irish Cycling Federation. De organisatie werkt nauw samen met de European Cyclists’ Union en is lid van verschillende grote sportorganisaties.

Cycling Ireland Nieuw Logo

Qua line-up heeft Cycling Ireland vier divisies: Cycling Connacht, Cycling Leinster, Cycling Munster en Cycling Ulster. En hij organiseert wegwedstrijden, baanwedstrijden, offroad- of MTB-races, tijdrit, BMX, cyclocross, neemt deel aan de promotie van wielerevenementen.

We hebben onlangs het logo gewijzigd en een nieuw pictogram gemaakt om de moderne designtradities in de sportwereld te volgen.

Logo Cycling Ireland

Aanvankelijk was het logo op zichzelf al aantrekkelijk. De inscriptie was verdeeld volgens het principe van contrasterende kleuren — paars en lichtgroen. De speelse vorm van het mannetje boven de U wekte de indruk van een naar links rijdende fietser. De letters C worden terecht als wielen gezien. Het woord Ierland ziet er apart uit met een bloeiende schaduw van groen, een zachte hint naar het landschap van Ierland.

Het logo ziet er interessant en logisch uit. Een onnodig detail is misschien een ronde krul geworden bij de figuur van een man op een fiets.

Cycling Ireland Voor en Na Logo (geschiedenis)

Tegenwoordig is de groene tint in het letterontwerp versterkt, waardoor het een donkere moerassige tint is. Het pictogram zelf lijkt weinig op een wiel. Het is eerder een detail van een mechanisme. Al was het de bedoeling om in naam van de organisatie hoofdletters te combineren en creatief te spelen.

Er is een gevoel dat het logo er onvolledig, dubbelzinnig en onbegrijpelijk uitziet. Het lettertype is mooi egaal, maar de kleur is te donker. En het pictogram ziet er zelfs enigszins belachelijk uit.

De kans bestaat dat er binnenkort een rebranding plaatsvindt en dat het logo weer wordt aangepast.