Identiteit Monterey Bay Football Club onthuld

Monterey Bay FC Logo

In 2022 speelt het team van Monterey Bay FC voor het eerst in de United Football League. De club zelf — jong en veelbelovend, heeft de intentie om zich namens de California State University Monterey Bay (CSUMB) in het spel te verklaren. De club baant de weg voor zichzelf en investeert miljoenen in het onderhoud van bestaande hardware en reserves, waaronder het opruimen van het historische Freeman Field, een bekende verzamelplaats voor 6.000.000 toeschouwers.

Monterey Bay FC Nieuw Logo

Het logo van de club, dat net een jaar geleden verscheen, is gemaakt door de Britse ontwerper Christopher Payne.

Het logo is een helderblauwe afbeelding van een schild met een omtrek, waarbinnen water stroomt, en in het midden lijkt een golf op te stijgen, of liever een golfkam, die het woord «unie» omhoog doet stijgen, en net boven de naam van de club, Monterey Bay FC, is fijn geschreven.

Logo Monterey Bay FC

De filosofie van het nieuw geslagen merk past in het kader van de geografische ligging van de club en haar focus in het algemeen. Vaak gebruiken sportmerken het concept van een schild als een symbool van steun en steun, om een ​​aanval op hun thuisland af te weren. In dit geval weerspiegelt zo’n symbolisch beeld vrij letterlijk de essentie van de club, want voetbal zelf is een spel van confrontatie, antagonisme van de partijen, de strijd om de macht over het zwaard, respectievelijk de verdediging van het eigen veld.

Monterey Bay Logo

Water in de omtrek van het schild geeft de baai aan, een kenmerk van het gebied. Verward door de grootte van de letters in de naam van de club, alsof het over het algemeen een onopvallend en onnodig detail is. Het gloeiende blauwe licht geeft de diepten van het water aan, het ondergrondse potentieel, het mysterie van de regio als geheel. Dit voegt originaliteit en rijkdom toe aan het logo. Over het algemeen symboliseren de golven verschillende aspecten: de oogst (omdat de regio beroemd is om zijn landbouwgrond), de beweging van de Stille Oceaan en het land zelf.

Het is belangrijk om te zeggen dat het logo, hoewel het enige element van de identiteit, een aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van de logo’s van andere teams, omdat het opvalt door de kleur en terreinlijnen die aan het concept ten grondslag liggen.