Icelandair gebruikt de levendige kleuren van de natuur in een nieuwe visualisatie

Icelandair Logo

Dit jaar verheugde het vlaggenschip van het IJslandse luchtvervoer, Icelandair, zijn klanten met een nieuw, origineel vliegtuigontwerp. Als gevolg van de rebranding heeft het bedrijf, opgericht in 1937 in Akureyri, een nieuwe aantrekkelijke identiteit, die het vliegtuig met nieuwe kleuren sierde. Voor het eerst sinds 2006 is het ontwerp van de kleurstelling van het vliegtuig gewijzigd als onderdeel van een compleet rebrandingprogramma. Dit is een noodzaak geworden om te zorgen voor een completere en frissere merkaanwezigheid in de luchtvaartmarkt. Het kleurenschema is ontleend aan de echte IJslandse natuur. Een speciale plaats werd ingenomen door de meest aantrekkelijke en geliefde IJslandse tonen en tinten die kenmerkend zijn voor het lokale fenomeen — het noorderlicht. Het duurde bijna een jaar om een ​​nieuw ontwerp te ontwikkelen dat was gemaakt met behulp van unieke, verfrissende manieren om de geest van IJSLAND naar de wereld te brengen.

Icelandair Nieuw Logo

De eerste van de vloot die in aanmerking kwam om al in januari te pronken met de nieuwe kleurstelling, was de TF-ICE, een Boeing 737 MAX 8, genaamd Jökulsárlón naar de beroemdste gletsjerlagune van het land. Een volledige herregistratie van alle zijden is gepland voor de periode die wordt gedekt door het onderhoudsschema voor elke zijde. Tegelijkertijd zullen de belangrijkste vliegtuigen voor speciale doeleinden hun traditionele kleur behouden.

Logo Icelandair

De nieuwe visualisatie bestaat uit vijf verschillende kleuren die op het oppervlak van de staart zijn aangebracht: boreaal blauw, magenta, hemelsblauw, geel en groen. Deze kleurkeuze is te danken aan de hoofdtinten die kenmerkend zijn voor verschillende unieke fenomenen van de IJslandse natuur. Bij het maken van de livery werd een technologie gebruikt om een ​​beeld te vormen dat een impact heeft op de kijker, vergelijkbaar met een billboard. Gezien het belangrijkste kenmerk van het bedrijf — een grote hoeveelheid tijd doorgebracht in de lucht, werd de inspiratie voor het ontwerp gehaald uit wat de bemanningen en klanten voor zich zien, en in de ramen overboord tijdens de vlucht. De basiskleuren van de identiteiten zijn marineblauw en wit. Het palet bestaat uit zeer rijke en karakteristieke tinten van IJsland — noordelijk blauw, paars, duidelijk gedefinieerd en verzadigd blauw, goudgeel en groen. Deze combinatie maakte het mogelijk om de heldere IJslandse geest volledig over te brengen op de hele wereld, om te laten zien hoe divers de wereld van IJSLAND is. Met behulp van dit kleurenschema probeerde het merk aan iedereen over te brengen dat deze geest beschikbaar is voor degenen die bereid en bereid zijn om het oprecht te delen met inheemse vertegenwoordigers.

Icelandair Voor en Na Logo (Geschiedenis)

In een gemeenschappelijke uniforme stijl is het ontwerp van de restaurantzaal van de centrale luchthaven in Reykjavík onlangs opnieuw ontworpen. Hier werd de nadruk gelegd op duurzaamheid, die werd gevormd met behulp van gerecyclede materialen, en vintage meubels nadat deze waren gerecycled.