ICA San Diego — Instituut voor Hedendaagse Kunst en Visualisatie

ICA San Diego Logo

Het onlangs geopende Institute of Contemporary Art in San Diego heeft een visuele identiteit gekregen en biedt effectieve tools voor het oplossen van verschillende problemen. Onder hen is de belangrijkste de mogelijkheid om aan de brede massa experimentele richtingen te presenteren die vandaag niet door iedereen worden waargenomen. Deze ambitieuze missie vereist aanhoudende kernondersteuning en vooral een identiteit die flexibel en veelzijdig is om onmiddellijke herkenning te bieden. Deze taak werd effectief vervuld door het ontwerpbureau MiresBall, waardoor een externe aantrekkelijke vorm van het instituut werd gecreëerd, die voor veel mensen een uitnodiging werd om nieuwe ervaringen op te doen, waardoor hun aantal voortdurend groeide.

ICA San Diego Nieuw Logo

Bij het ontwikkelen van een effectieve merkstrategie, besteedde MiresBall ook aandacht aan het belangrijkste visualisatie-element — het logo, en lanceerde het als een van de eerste in het proces van vele maanden van identiteitsvorming. Het is opgevat als een grafische verwerking van de tekstversie, wat een afkorting is van de naam van het instituut met volledige teksttranscriptie. Het belangrijkste element van de identiteitsvorming was precies het monogram van die letters — ICA, dat, na een grafische verwerking te hebben ondergaan, niet alleen een aantrekkelijk en accentelement werd, maar ook speelde om verschillende technologieën toe te passen om het logo aantrekkelijk en effectief te maken.

Logo ICA San Diego

De middelste letter «C», vet en onevenredig gemaakt, was een accentelement. Op deze manier wordt een verwijzing naar het woord uit de volledige naam — Contemporary uitgevoerd en wordt gezorgd voor het creëren van een effectief teken voor verschillende toepassingen, wat helpt om constante dynamische veranderingen te benadrukken. Tegelijkertijd wordt het teken gedenkwaardig en goed waargenomen in elke schaal en elk formaat van reproductie. Het gebruik van vetgedrukte koppen creëert een unieke zakelijke stem die meer manieren en middelen opent om gezien te worden. Dit maakt het merk bijzonder aantrekkelijk en communiceert constant dat er hier altijd iets nieuws en interessants is.

ICA Logo

Het kleurenpalet gebruikte kleuren die typerend zijn voor de universiteitscampus, verdeeld in twee sectoren: ICA Central en ICA North. Het gebruik ervan was direct gerelateerd aan de functionaliteit van de applicaties, de bruikbaarheid van de gehele beschikbare set programma’s. Kleurdetaillering zorgde ervoor dat de juiste bestemming werd gekozen. Het levendige kleurenschema van de stad heeft een positieve invloed gehad op de onderscheidende digitale reputatie van het merk.