Hugo Boss — Big Boss verandert strategie

Hugo Boss Logo

Waarschijnlijk heeft alleen een volledig luie of bekrompen persoon in onze tijd van digitale informatie nog nooit gehoord van coole kledingmerken. Zo’n eerbiedwaardig merk als Hugo Boss is een voorbeeld van de unieke levensduur van een bedrijf dat zijn faam en vertrouwen niet heeft verloren, maar met het ouder worden ook meer kapitaal en kenners heeft gekregen.

Het merk is de duidelijke leider in het premiumsegment van de wereldwijde kledingmarkt. Over de hele wereld heeft het bedrijf ongeveer 13.800 medewerkers in dienst die elke dag hun toewijding en merkwaarden bewijzen. Alles zit in de details — van onberispelijke service tot een draad die nooit uit de revers van de mouw van een kledingstuk zal steken.

Hugo Boss Nieuw Logo

BOSS en HUGO heren- en dameskleding bieden klanten meer dan alleen zakelijke of extra-gelegenheidskleding. Dit is casual, comfortabele kleding, ook sportkleding is opgenomen in het assortiment van het bedrijf. Het merk stelt elke kenner van kwaliteitskleding in staat om naar eigen inzicht te kiezen wat goed is voor een bepaalde persoon. Kwaliteit, passend bij de situatie, innovatie en duurzaamheid — dat zijn de waarden en boodschappen die het bedrijf uitdraagt ​​aan de massa.

Het gepromoot merk, het onberispelijke beleid van het bedrijf en de bekwame handen van ambachtslieden hielpen om 1,9 miljard euro te verdienen in 2020, in dezelfde moeilijke periode voor de hele wereld, toen het coronavirus de bevolking van bijna de hele planeet teisterde.

Logo Hugo Boss

Er is informatie die het merk aanbiedt om zijn «bestaan» op een nieuwe manier te begrijpen. Het bedrijf actualiseert BOSS en HUGO om de relevantie van het merk te vergroten. Van logo’s tot marketing, van nieuwe technologieën in de detailhandel tot digitalisering van materialen, dit is een nieuwe merkreis. Potentiële kopers zullen het merk opnieuw leren kennen en zullen zeker blij zijn met de nieuwe strategie.

Tegen 2025 is het de bedoeling om de productie te verhogen en de verkoop te verhogen, zodat de winst de grens van 400 miljoen euro bereikt. Door de perceptie van het merk, de levensstijl te verbeteren, met een speciale focus op digitale technologieën, zal het bedrijf zeker profiteren, zoals het al vele malen heeft gedaan. Daarom twijfelt niemand aan het succes van de geplande onderneming.

Hugo Boss Voor en Na Logo (geschiedenis)

 

Interesse wekken bij kopers zal de methode «digitaliseren en verrassen» zijn. Duidelijke marketingstrategieën die worden gekenmerkt door een digitale focus en uitzonderlijke partnerschappen zullen het potentieel van BOSS en HUGO helpen ontketenen. Er wordt tot 2025 meer dan 100 miljoen euro uitgegeven aan rebranding, dus de hoop op succes is zeer hoog.

Daarom zullen de visuele elementen veranderingen ondergaan, net als alle andere aspecten van de bedrijfsvoering.

Ontwerpbureau N/A verzorgde de visuals.

Om niet te zeggen dat er iets ongewoons is gebeurd — soms worden twee merknamen aan elkaar gelijmd, dan worden ze losgekoppeld. Het kleurenschema van het grafisch schrijven van de namen, dat overigens niet is veranderd, is ontworpen in rood en zwart.

Er is het HUGO BOSS GROUP-logo, en er zijn gewoon HUGO en BOSS, zonder de naam onder de hoofdnamen te verdubbelen. Het lettertype is ongewijzigd gebleven, evenals de strikte consistentie in het karakter van het merk zelf.