Howard Payne University introduceert nieuwe visuele identiteit

Howard Payne University Logo

Howard Payne University, gevestigd in Texas, is onlangs begonnen met een rebranding. Een groot pluspunt voor het leiderschap van de onderwijsinstelling is dat ze besloten het merk van de universiteit op te frissen en het visuele ontwerp aantrekkelijker te maken. Leren is saai wanneer je alma mater slechts een gezichtsloos gebouw is met een volledig ongepast symbool dat niet de waarden en missie van de organisatie weerspiegelt.

In Amerika hebben ze veel aandacht voor het imago van scholen, hogescholen en universiteiten, dus de lat mag niet lager worden gelegd voor degenen die dankzij hun actieve werk en de kwaliteit van de educatieve dienstverlening naar de top zijn gestegen.

HPU Yellow Jackets Nieuw Logo

De lokale HPU-ontwerpgemeenschap kreeg een uitdagende taak, die ze op hoog niveau hebben aangepakt. In het vroege voorjaar van 2021 verscheen een focusgroep om het verbale portret, of beter gezegd, het universiteitslogo vorm te geven. Het team omvatte zowel de studenten als het onderwijzend personeel; alle deelnemers aan de discussie deelden hun gedachten over hoe het merk er in onze tijd uit zou moeten zien. Aan het begin van het herfstsemester presenteerde het creatieve team van ontwerpers, onder leiding van Jarvis Green en HPU VP Kyle Mize, de definitieve ontwerpen van de logo’s.

Logo HPU Yellow Jackets

Voorheen was het logo rechthoeken met de naam, en het embleem drukte een diepe betekenis uit, met de afbeelding van Wilson’s Gate met het jaar van oprichting van de universiteit — 1889. Het is de diepte van het idee van het oude logo dat voorkomt dat het wordt naar de «zolder» geschoven. Feit is dat de poort een symbool is van het begroeten van nieuwe studenten, de ingang van de campus, het begin van een nieuw leven. Anderzijds is het een afscheidsceremonie voor hun families, een plek waar ze kennis en praktische vaardigheden hebben opgedaan. Het lettertype is serif en de traditionele kleuren zijn donkerblauw en goud.

Howard Payne University Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het logo van de Intercollegiate Athletics Department kreeg hetzelfde kleurenpalet als het logo. Het afgebeelde insect, dat lange tijd de mascotte van de universiteit is geweest, straalt de geest van competitie, enthousiasme, energie en enthousiasme uit. Het is in deze stemming dat jongeren aan hun studie moeten beginnen. Nu zal het sportuniform er hetzelfde uitzien — helder, sappig, zelfverzekerd. Het gele en gestreepte Buzzsaw-personage weergegeven in een aparte afbeelding ziet er komisch en leuk uit. Deze schattige wesp, geadopteerd door de mascotte in 1996, is nog steeds herkenbaar en geliefd bij de universiteitsvertegenwoordigers.