Hotjar is een dienst voor internetmarketeers met een nieuwe identiteit

  Hotjar Logo

  Met de Hotjar-service, gevestigd in Malta, kunt u de conversie op de site verhogen, gemak creëren voor internetmarketeers bij het bestuderen van gebruikersgedrag en hun prioriteiten. Het instrument, opgericht in 2014, heeft in de loop van zijn bestaan ​​vele revisies en verbeteringen ondergaan. De dienst werd flexibeler en multifunctioneler, wat leidde tot de noodzaak om de strategie en visuele identiteit te heroverwegen, die met succes werd geïmplementeerd door de How & How ontwerpstudio. De effectiviteit van Hotjar ligt in het bieden van “real-world experience analysis” aan klanten van verschillende producten die direct door gebruikers zijn gebruikt.

  Hotjar Nieuw Logo

  Het programma gebruikt heatmaps om de punten van klikken, bewegende en scrollende sites vast te leggen. Dankzij thermische sporen wordt een realtime actiekaart gemaakt. Alle klikken, muisbewegingen, draaien en indrukken van bepaalde knoppen worden “live” vastgelegd. De aard van de richting van de reactie wordt ook bepaald – teleurstelling of verrukking. Het Hotjar-team bestaat uit 200 mensen die in Europa, Amerika en Afrika wonen en het product is toegepast op meer dan 900.000 websites in 180 landen.

  Logo Hotjar

  Rebranding is al lang volwassen. Het beeld was niet erg goed. Flame leek meer op een Tinder-variant, niet erg inclusief. Nadat het een belangrijk hulpmiddel was geworden voor een groot aantal gebruikers, begon de service in zijn nieuwe visuele identiteit op een heel andere manier te worden waargenomen. In feite is vandaag een merk van de toekomst gecreëerd, waar 3 hoofdgebieden worden benadrukt: publieksdekking, visie, doel. Inspiratie door compassie was een belangrijk punt. De basis van het beeld werd gevormd door twee rode zigzaglijnen, die kortstondige flitsen symboliseren. Tegelijkertijd vertegenwoordigen ze een expressieve dubbele lijn van het pad van de gebruiker. De zachte ronding verwijst naar de warmte van de iconische vlam, evenals de letter “H” – de hoofdletter van de naam.

  Hotjar Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Rechts van het bord staat de dienstnaam – Hotjar in zwarte letters. Het Konstanz Semi Bold by W Type Foundry-lettertype met licht herziene letters “a” en “r” ziet er als naam erg indrukwekkend uit. Visueel biedt het nieuwe logo een weergave van vlammen, waarbij abstracte hittegolven worden opgevangen. De overgang van parallelle rode rechte lijnen naar de associatie van iets dat lijkt op tongen van vlammen ziet er origineel uit, wat zeer goed wordt ontvangen in sociale netwerken en digitale advertenties. De introductie van enkele visuele aanpassingen maakte het mogelijk om de overgangen zachter en vloeiender te maken. Tegelijkertijd is de leesbaarheid van de afbeeldingen en het logo in de kleinste formaten gewaarborgd.