Hoogwaardig internet, tv — van het vernieuwde merk Xfinity

Xfinity Logo

TM Xfinity, de leverancier van kwaliteitsinternet en kabel-tv bij Comcast in de VS, kondigde de voltooiing van het bedrijf aan om een ​​nieuwe visuele identiteit te creëren. Het Britse ontwerpbureau Venturethree kreeg de opdracht om de nieuwe look te ontwikkelen. Xfinity werd in 2010 opgericht als een dochteronderneming van Comcast. Het merk breidde meteen het aanbod uit, inclusief telefonie, draadloze communicatie, beveiliging van huizen en appartementen in deze lijst. Tegenwoordig heeft Xfinity 33 miljoen kabelabonnees en is het een van de grootste Gigabit-internetproviders van het land. Het bedrijf heeft al meer dan 58 miljoen punten van thuis- en zakelijk internet gedekt met zijn diensten. En al deze prestaties zijn de verdienste van het team van merken, ondanks de negatieve houding van de Amerikaanse consument tegenover de slechte kwaliteit van de diensten van Comcast.

Xfinity Nieuw Logo

Het nieuwe logo heeft alleen dramatische veranderingen ondergaan bij de vorming van het TM-merk. De eerste letter van de merknaam «X» werd in zijn hoedanigheid genomen, waaraan de ontwerpers «werkten». Als het ultieme symbool van verbinding geeft dit element een frisse kijk op de activiteiten van het merk, geeft het een nieuwe betekenis en toont het de aanwezigheid van een enorme lading vitale energie die nodig is voor verdere ontwikkeling. De «X» in het wit werd geplaatst tegen een constant veranderende achtergrond, waar alleen felle ultrakleuren werden toegepast. De combinatie van wit, stabiel met hen zorgde voor een scherp contrast en legde een speciale nadruk op het bord zelf. Om de kleurencombinatie te verzachten, werd een gradiënt «mist» rond de letter aangebracht, waardoor het effect van zijn gloed ontstond. Zijn variabele helderheid in interactieve reclame diende zijn primaire doel: de aandacht vestigen op dit ultieme symbool van communicatie.

Logo Xfinity

Door de tekstbeeldmarkering ongewijzigd te houden — de volledige naam van het bedrijf Xfinity vrijwel ongewijzigd, hebben de ontwerpers speciale aandacht besteed aan het creëren van extra heldere reclamevormen en beeldelementen. Zij werden degenen die de vereiste visuele impact vormden, een weerspiegeling van het nieuwe filosofische concept van het merk. En in de eerste plaats het bieden van volledige afstand tot de bovenliggende Comcast. Venturethree slaagde erin een volledig nieuwe strategie te creëren die de fundamenten van het merk veranderde en met zijn hulp het vertrouwen wekte bij de potentiële consument van Xfinity dat het klaar was om met het bedrijf een nieuwe en betere toekomst in te gaan.

Xfinity Voor en Na Logo (geschiedenis)