Hochschule Karlsruhe (HKA) — nieuw ontwerp voor toegepaste wetenschappen

Hochschule Karlsruhe (HKA) Logo
De wereldberoemde Duitse Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen Karlsruhe heeft haar rebranding en naamafkorting aangekondigd. Opgericht in 1878, heette het de Großherzogliche Badische Baugewerkschule. Tegenwoordig is het een toonaangevende universiteit die gecertificeerde kennis levert op gebieden als architectuur, elektrische en informatietechnologie, informatica en bedrijfssystemen, informatiebeheer en media, werktuigbouwkunde, management en engineering. De naamsverandering die gepaard ging met een heroverweging van de beeldfilosofie van de universiteit veroorzaakte een verlangen om het probleem van rebranding creatief te benaderen.

Hochschule Karlsruhe Nieuw Logo

De moderniteit stelt niet alleen nieuwe eisen aan de wetenschap, maar ook aan de reflectie ervan, wat leidde tot de noodzaak om de stijlvorming van zelfs zo’n gerespecteerde universiteit te veranderen. Tegenwoordig zijn beknoptheid en levendige visuele aantrekkingskracht relevant zonder onnodige overbelasting. Kenmerkend voor Generatie Z is het gefragmenteerde denken, waarbij “veel letters” praktisch niet worden waargenomen. In dit verband heeft de universiteitsleiding besloten om alleen de afkorting — NCA toe te passen. De oplossing werd besproken onder medewerkers en studenten, die hun volledige steun kregen. Het probleem van creativiteit was snel genoeg opgelost. We kwamen uit op het oorspronkelijke voorstel om een ​​afkorting te vormen met wiskundige symbolen. Het ontwerpbureau uit Berlijn, Capitale, voltooide en implementeerde dit idee.

Logo Hochschule Karlsruhe

Het nieuwe beeld van zo’n serieuze instelling wordt vandaag vertegenwoordigd door een embleem dat bestaat uit drie letters die horizontaal onder elkaar zijn geplaatst, uitgevoerd in felrood, waarvan de tint enigszins afwijkt van de verzadiging die in de vorige versie werd gebruikt. De letters zijn elk samengesteld uit verschillende wiskundige tekens, wat een visueel inzicht geeft in de hoofdrichting van de hogeschool — toegepaste wetenschappen. «H» bestaat uit een «+» teken, rechts daarvan staat een loodrechte lijn. De volgende letter «K» is de verbinding van de verticale balk en het teken «<«.

Hochschule Karlsruhe Voor en Na Logo (geschiedenis)

De letter «A» is een verbinding aan de top van twee schuine breuksymbolen, in het midden verbonden door de dwarsbalk van het «-«-teken. Bovendien werd voor elke faculteit een bord uitgedacht met behoud van de belangrijkste, maar in een individueel geselecteerde kleur — groen, blauw, roze, enz., Die kleurrijke afbeeldingen, de perceptie van onafhankelijkheid en een verscheidenheid aan training opleverde cursussen. Links, ter hoogte van de hoogte van de eerste letter, is het profiel van de faculteit aangegeven.