Het Technopolis Museum in Antwerpen krijgt een nieuwe eigentijdse stijl

  Technopolis Logo

  Een unieke opleiding – Het Technopolis Museum, gelegen in Mechelen, Antwerpen biedt de mogelijkheid om veel interessante en leuke dingen over wetenschap en technologie te ontdekken. Met als doel het gebruik van technologie te stimuleren en wetenschap te populariseren bij Vlamingen, en vooral kinderen, actualiseert het museum voortdurend het thema van de lopende interactieve tentoonstellingen. Om meer aandacht te trekken, vooral van de jeugd van tegenwoordig, wendde het merk zich tot de onafhankelijke creatieve studio Mutant (Antwerpen, België), die opvalt tussen vergelijkbare structuren door cultureel belangrijke merken te creëren, innovaties toe te passen en interdisciplinaire problemen op te lossen. Met niet alleen een hoog niveau van professionaliteit en een creatieve benadering, geeft de studio prioriteit aan een specifieke strategie, het meest geschikte denken, waarbij alles wordt gecombineerd met de ervaring van kunstenaars, ontwerpers, kunstenaars, psychologen. Alle inhoud wordt verzameld en verkocht met behulp van digitale technologie, tools en fysieke producten.

  Technopolis Nieuw Logo

  Een van de regels die Mutant in zijn werk gebruikt, is om het begin te vormen met zijn eigen mindset voor succes, dat alles alleen maar super zou moeten zijn. Door te werken met de identiteit van het museum, werd het begin gebouwd op de noodzaak om het probleem op te lossen dat samenhangt met de noodzaak om kinderen voortdurend te verrassen en aan te trekken, waardoor een nieuwe wereld van interesses en hobby’s voor hen opengaat. De zogenaamde WOW-factor ligt ten grondslag aan de unieke stijl en het exterieurdesign. Het tekstelement, dat de basis vormt van het logo, is gemaakt in het originele grafische ontwerp. Allereerst werd een aantrekkelijke zet gebruikt om de letter “O” in twee delen te splitsen. Dankzij deze oplossing werd het woord dat de naam aanduidt in twee delen verdeeld, wat de visuele perceptie van de compositie als een teken van twee componenten verzekerde, waardoor een modern teken ontstond dat gemakkelijk schaalbaar en duidelijk te onderscheiden is op digitale platforms. Tegelijkertijd opent het embleem brede mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, wat de nieuwe prestaties van het merk in zijn ontwikkeling aantoont.

  Logo Technopolis

  Het logo is een spectaculaire demonstratie geworden van de creatie van een adaptief systeem, dat in zijn visuele prestaties de voortdurende ontwikkeling van wetenschap en technologie weerspiegelt. Dynamische typografie, levendig kleurenpalet, gekozen op basis van een eenvoudig maar universeel systeem, zorgde voor een sterk contrast tussen externe invloeden en interne symboliek. Dynamische oplossingen, opvallende animaties en af ​​en toe een verrassende verschijning van de typografische mascotte Wowza garanderen de constante aandacht van kinderen voor het aanbod van het merk, wat spreekt van zijn constante zorg voor de jongere vertegenwoordiger van de mensheid.

  Technopolis Voor en Na Logo (geschiedenis)