Het sociale platform Kinema heeft zijn eigen unieke uitstraling

Kinema Logo

In 2012 is het sociale platform Kinema opgericht om films overal en voor iedereen te kunnen vertonen. Begin november onthulde het platform zijn huisstijl, ontwikkeld in samenwerking met ontwerpstudio Mucho in San Francisco, CA. De externe identiteit weerspiegelde zeer nauwkeurig de essentie van het merk, zijn missie en kenmerken. Door gratis of betaalde vertoningen aan te bieden, staat het merk toe dat zijn films aan filmmakers worden getoond, waardoor filmmakers meer mogelijkheden krijgen en online en offline beheer mogelijk is, wat vooral belangrijk is voor onafhankelijke makers. Er zijn geen beperkingen op genres voor vertoning, maar dit voorstel is het populairst onder documentairemakers, wat het mogelijk maakt om het idee te realiseren om een ​​hechte creatieve gemeenschap van gebruikers van de dienst te vormen. Om de aandacht te trekken voert Kinema eigen virtuele vertoningen uit, met behulp waarvan zij producenten en regisseurs, acteurs en filmmakers oproept deel te nemen aan haar programma.

Kinema Nieuw Logo

Door een creatieve benadering van het creëren van een visuele merkidentiteit, hebben de ontwerpers van Mucho een efficiënte en aantrekkelijke digitale look ontwikkeld. De stijl was gebaseerd op het gebruik van vetgedrukte tekstafbeeldingen en symbolische uitvoering. De originele oplossing is een combinatie van de eerste twee letters van de Rorschach-tekst met een eerst geplaatst zwart blok dat de visuele waarneming creëert van een projector, een filmcamera. Een dergelijke oplossing creëert effectief een passende sfeer en begrip van de relatie van het merk met entertainmenttechnologie, filmproductie en demonstratie. Tegelijkertijd krijgt de combinatie van letters «KI» symboliek — het kan effectief afzonderlijk van de tekst worden gebruikt als een symbool van merkweergave. Er is een aantal berichten opgesteld om kijkers te informeren over de missie van Kinema om de manier waarop mensen film ervaren te vergroten en de toegankelijkheid te democratiseren, en waarom het merk is opgericht, te helpen uitbreiden.

Logo Kinema

Het laconisme van het beeld in zijn holistische perceptie blijkt nogal informatief te zijn. In een eenvoudig gemaakte animatie weerspiegelt het effectief het idee, maar de identifiers worden willekeurig gekozen, wat aantoont dat er geen beperkingen zijn op het gebruik van platformdiensten. Het accent op de zwarte kleur, waarin het lettertype en de achtergrond zijn aangebracht, creëren de sfeer van de bioscoop. Het gebruik van een donkere lila tint op verschillende elementen van de afbeeldingen is te wijten aan de duidelijke contrasterende uitdrukking op zwart en symboliseert ook het licht van de dienstverlichtingsapparaten die zich in de showroom boven de ingangen / uitgangen bevinden en de locatie van de deuren markeren.

Kinema Voor en Na Logo (geschiedenis)