Het nieuwe Ubuntu-logo van Canonical is nog aantrekkelijker en duidelijker geworden

Ubuntu Logo

Het oorspronkelijke project genaamd Ubuntu, ontwikkeld en gelanceerd in 2004 door Canonical, heeft vandaag een modern exterieurontwerp aan zijn gebruikers geïntroduceerd. Op dit moment wordt de dienst door meer dan 20 miljoen mensen over de hele wereld gebruikt. Als een GNU/Linux-distributie voor online services is het erin geslaagd om de eerste plaats in populariteit in te nemen. Sinds de oprichting zijn er om de zes maanden nieuwe versies uitgebracht, die de eerste negen maanden worden ondersteund door updates. De nieuwste update 22.04 LTS kwam met een nieuwe visuele identiteit die niet alleen zorgt voor een betere leesbaarheid en aantrekkelijker, maar ook volledig voldoet aan de eisen van modern design en logo-ontwerp. De resulterende transformatie van Circle of Friends zorgde voor een compleet nieuwe look, met strakke lijnen voor een moderne uitstraling.

Ubuntu Nieuw Logo

Visualisatie is geen revolutie geworden. Dit is een evolutie van een populair project. Het logo is eenvoudig en helder. Het maakt gebruik van een klassiek kleurenschema, dat speelt op de originele combinatie van twee kleuren — wit en oranje, wat traditioneel is voor het merk. Een belangrijk verschil met de update was de visuele helderheid van het beeld, de detaillering en de vloeiendheid van de lijnen, wat een nauwe band tussen elke gebruiker van Circle of Friends uitstraalt. Bij het creëren van een nieuwe visuele identiteit is een belangrijke correspondentie bewaard gebleven — een demonstratie van continuïteit met eerdere versies, ondanks de grotere compactheid en doelgerichtheid. Een belangrijk punt was de overdracht van symbolische afbeeldingen van menselijke hoofden binnen de hoofdcirkel. Ze stonden tegenover elkaar. Deze compositie maakte de nauwe en intieme verbinding tussen elk element duidelijker. In de nieuwe versie werd een afwijzing van het traditionele vierkant, cirkel gemaakt. In plaats daarvan wordt een «in het oog springende» oranje tag gebruikt. Het vertegenwoordigde de brutaliteit van de kleur oranje en zorgde voor een kleurrijk en herkenbaar teken bij weergave op verschillende gedrukte en digitale platforms. Als gevolg hiervan is het logo geëvolueerd van een traditionele kleine badge aan de bovenkant naar een prominent dynamisch symbool dat de aanwezigheid van het merk heeft vergroot.

Logo Ubuntu

De identiteit wordt gecreëerd met de mogelijkheid van verdere constante ontwikkeling en aanpassing aan de vereisten van moderne technologieën, en weerspiegelt dus het proces van opeenvolgende veranderingen van Ubuntu zelf. Met zijn hulp worden deze transformaties nauwkeuriger en tijdiger weergegeven. U merkt dit door de nieuwe en vorige versies van het logo op één rij te plaatsen. Met behulp van het nieuwe ontwerp heeft Circle of Friends het respect en de toewijding aan zichzelf versterkt. De cirkel is rond en keert terug naar zijn oorspronkelijke posities in een bijgewerkte vorm, wat een krachtige bevestiging was van de toewijding aan de kernwaarden van het merk.

Ubuntu Voor en Na Logo (Geschiedenis)