Het nieuwe ontwerp van Gumroad houdt niet vast aan merkpositionering

Gumroad Logo

Gumroad is een e-commerceplatform met veel krachtige digitale tools en diensten. Het potentieel van het bedrijf is enorm en het werd opgericht in 2011. Gedurende deze tijd heeft het merk boeken, cursussen, de mogelijkheid om lid te worden van de digitale gemeenschap, directe diensten voor digitale handel verworven.

Gumroad Nieuw Logo

Het nieuwe merk benadrukt de «plakkerigheid» van zijn diensten en verklaart dit in zijn nieuwe identiteit.

We besloten ons in het nieuwe logo op de bedrijfsnaam teconcentreren, aangezien er voorheen een afbeelding van de letter G was in de vorm van een verbindingsmechanisme. Maar in de huidige realiteit van de digitale markt ziet het er saai, gewoon en niet interessant uit.

Logo Gumroad

Het moet echter gezegd worden dat het vroege lettertype veel beter was dan het nieuwe logo. Het was licht afgeschuind, had een zachte grijze tint. En het pictogram zelf bevatte blauwe, groene en oranje tinten, glinsterde met een verloop, maar was behoorlijk pakkend.

Over het bijgewerkte logo gesproken, we kunnen zeggen dat het er homogeen, presentabel en prestigieus uitziet. Maar absoluut geen pit. Het gekozen lettertype, hoewel het de afwezigheid van een extra visueel element veronderstelt, mist duidelijk iets om op te vallen. Nou ja, misschien de pijl in de letter G, en toen gebeurde het per ongeluk.

Gumroad Voor en Na Logo (geschiedenis)

Over het algemeen ziet het er vrij plat en gewoon uit. Wellicht dat het management iets later haar houding ten opzichte van dit logo heroverweegt, zodat het onmogelijk is om ondubbelzinnig te zeggen dat de update een mislukking betekent. Hoogstwaarschijnlijk zal het bedrijf tijdens de uitbreidingsfase rekening houden met alle nuances en het logo innovatiever en moderner maken.