Het nieuwe logo van het afgelopen seizoen van Beastars is al gepresenteerd door de Orange studio

Beastars Logo

Iedereen die wacht op het vervolg op de Orange-serie Beastars kan opgelucht ademhalen toen de makers de creatie van het volgende seizoen van de anime-serie aankondigden. Toegegeven, dit bericht bracht enige teleurstelling met zich mee, aangezien het derde seizoen het laatste zal zijn. Gebaseerd op het gelijknamige werk van Paru Itagaki, vertelt het verhaal van antropomorfe dieren in een beschaving vergelijkbaar met de moderne over een verschrikkelijke moord op een schoolcampus, die een groep studentenvrienden probeert op te lossen. De door Itagaki gecreëerde wereld wordt bevolkt door twee hoofdgroepen — herbivoren en carnivoren, die in enig evenwicht met elkaar zijn, zo kwetsbaar dat elke afwijking van de normen van coëxistentie een verschrikkelijke explosie van geweld kan veroorzaken. De serie ging in première in 2019 in Japan en in de VS. ze was pas in 2020 te zien. Het succes van het eerste seizoen maakte de snelle creatie van een vervolg noodzakelijk. Hij werd genomineerd voor de Ursa Major Award voor Beste Dramatische Serie.

De aankondiging voor het nieuwe seizoen bevatte geen informatie over het aantal geplande afleveringen. Er wordt echter aangenomen dat het ten minste de traditionele 12 zal bevatten. Ook de releasedatum van het derde seizoen is niet bekend gemaakt. Maar het logo is al gemaakt en gepresenteerd aan het grote publiek op Twitter-pagina’s. Het is de tekstuele titel van de serie in hoofdletters. Hun grafische ontwerp — met schreven en aanvullende elementen in zwarte kleur — moet de essentie en sfeer van de serie overbrengen. Het gebruik van zwart werd uitgevoerd zonder strikte naleving van de grenzen binnen elke letter. De indruk is dat ze zijn ontstaan ​​met behulp van de zich uitbreidende duisternis, waardoor een sfeer van horror ontstaat. Dit effect wordt versterkt door de uitvoering van de eerste letter «B», die een toevoeging heeft in het bovenste gedeelte — een visuele associatie vormend met snel bewegende duisternis.

Een heldere rode ster ingebed in de letter «A» zorgt voor het enige accent in de compositie en speelt een dubbele rol, waardoor het kan worden geaccepteerd als een element van iets goeds — hoop op een succesvol resultaat of als een symbool aan de kant van monsters , in navolging van hun angstaanjagende kleur van vurige ogen tegen de achtergrond van volledige duisternis. Hoogstwaarschijnlijk is dit bedacht door de makers om voor de start van het seizoen een intrige te vormen. Om geen discussie op gang te brengen over de toekomst van de serie, gaf het logo meteen aan dat dit de volledige voltooiing van de manga zou zijn. Onder de titel in het zwart, maar in kleinere letters, staat dat dit het laatste seizoen is. Het zwart-rode palet van het logo is een effectieve manier om de sfeer van het seizoen over te brengen en de belangrijke psychologische oriëntatie van de serie te benadrukken.