Het nieuwe bloeiende logo van Allspring

Allspring Logo

Nog niet zo lang geleden kondigde Wells Fargo Asset Management een rebranding aan om nieuwe, veelbelovende horizonten te openen.

Wells Fargo’s Allspring Global Investments business unit hield zich bezig met vermogensbeheer, en nu heeft het nieuwe merk een identiteit gelanceerd met een vernieuwde naam — Allspring.

Ontwerpbureau Wolff Olins werkte samen met het management om een ​​wereldwijde strategische visie te ontwikkelen die van Allspring een onafhankelijk bedrijf zal maken dat zich inzet voor een nieuw tijdperk van investeren en het genereren van financieel rendement.

Allspring Nieuw Logo

Het nieuwe merk is meer gericht op groei, innovatie en toewijding aan het leveren van positieve resultaten voor klanten en gemeenschappen. Het is ontworpen om de weg te wijzen naar nieuwe hoogten van succes, nieuwe klanten aan te trekken en de vooruitzichten voor samenwerking te tonen. Investeren, dat vanuit een nieuwe invalshoek wordt bekeken, kan niet alleen de vertegenwoordigers van de financiële dienstverlening interesseren, maar ook partners uit aanverwante sectoren, die verlangen naar mogelijkheden om hun bedrijf uit te breiden.

Beginnend met de naamgeving van het bedrijf Allspring, sloegen de initiatiefnemers van het nieuwe merkimago de juiste en winstgevende marketingweg in. De naam staat voor groei, dynamiek, welvaart, verrijking, een frisse kijk op alledaagse begrippen. Dit verbindt de menselijke geschiedenis met duurzame partnerschappen en constante groei.

Logo Allspring

Voorheen zag het logo er vrij universeel, onpersoonlijk, officieel uit, zoals meestal in verschillende kantoren wordt gebruikt. Dit is een lichtbruine tint van een vierkant waarin de naam Wells Fargo in witte letters is gegraveerd. En daarnaast is er een lichtgrijze rechthoek die een deel van de naam bevat — Asset Management. Er is geen trend van creativiteit, helderheid van afbeeldingen, bonte kleuren. Aan de andere kant zijn voor dit soort bedrijven te felle kleuren niet nodig, omdat anders de geloofwaardigheid van de officiële vertegenwoordiging afneemt, de vraag naar de adequaatheid van de perceptie van de missie en de overgedragen betekenissen in het logo zal worden gesteld.

Dit wil niet zeggen dat het oude logo niet succesvol was, dat het moest worden veranderd. Hij is goed op zijn eigen manier, gewoon heel gewoon en onhandig. Maar duidelijk en beknopt.

Het huidige beeld is veel interessanter. Ten eerste is de liefde voor schreven bewaard gebleven, alleen zijn ze niet opdringerig en zijn ze zeldzamer in het type van het nieuwe monster, in tegenstelling tot het vroege logo, waar schreven in elke letter stonden. Het tweede punt is een zachte en rustige blauwe kleur. Hij verblindt niet in de ogen, stoot niet af, maar biedt aan hem nog eens aan te kijken.

Allspring Voor en Na Logo (geschiedenis)

Misschien wel de meest onverwachte en creatieve beslissing in de nieuwe identiteit was het Allspring-symbool. Dit zijn afgeronde driehoeken ingeschreven in een blauw vierkant, die visueel op een kerstboom lijken vanwege de negatieve ruimte. En als we naar zo’n oplossing kijken, wordt het interessant om te analyseren wat primair is — de blauwe achtergrond van het vierkant of nog steeds twee rijen witte driehoeken. Met dit alles ontstaat ook een nieuwe associatie, want bij nader inzien zie je dat de vier afgeronde blauwe driehoeken in verschillende hoeken zijn gedraaid, die verschillende richtingen van het bedrijf, diensten en perspectieven aangeven.

Deze ontwerpoplossing ziet er goed uit, ziet er duur en betrouwbaar uit. Ongetwijfeld zal de nieuwe look van het merk, de nieuwe naam aantrekkelijk worden voor klanten, wat hen zal aanzetten tot nauwere samenwerking en kennismaking met het bedrijf.