Het logo van het beroemde automerk Volvo wijzigen

Volvo Logo

Een van de belangrijkste nieuwtjes van de dag was de gelekte informatie over de lopende voorbereidingen voor de rebranding van het Volvo-concern. Het merk is een van de oudste Europese autofabrikanten. Het werd opgericht in 1927 in Göteborg als een dochteronderneming van SKF. De belangrijkste focus van het bedrijf was de productie van auto’s, die in hetzelfde jaar begon. Op 14 april verlaat het eerste model dat de assemblagelijn van het bedrijf verlaat de fabriekspoorten. De belangrijkste filosofie van het merk was om absolute veiligheid voor alle weggebruikers te garanderen, waaraan het bedrijf tot op de dag van vandaag voldoet. Een ander kenmerk van het bedrijf was de verplichte hoge kwaliteit van de producten en hun onovertroffen esthetiek, evenals het vasthouden aan traditie.

Volvo New Logo

Maar vandaag lijkt het erop dat het merk, dat lange tijd een van de meest conservatieve in de auto-industrie was, enkele van zijn regels heeft gewijzigd. In de afgelopen 5 jaar zal de Volvo Group voor de 7e keer zijn visuele identiteit veranderen. Een deel ervan — de passagiersdivisie van Volvo Personvagnar — werd eigendom van het Chinese Geely. De verkoop bracht de broodnodige fondsen binnen voor een volledige reorganisatie van het merk. De capaciteiten en modellijnen zijn vernieuwd, technologieën op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid zijn verbeterd. Het identiteitsprobleem werd echter nooit volledig opgelost. De zoektocht naar een nieuwe look die alle 9 gebieden en 11 divisies van het bedrijf zou kunnen verenigen, is nog niet voltooid. Hier en de productie van vracht- en busvervoer, bouwmachines en componenten voor scheepsvoertuigen, energiecentrales, elementen van ruimtesystemen en zelfs financiële diensten.

Logo Volvo

De reden om te praten over de «geheime» rebranding werd gegeven door de afdeling voor de productie van personenauto’s. Zonder enige aanvullende aankondigingen, releases, is er al een wijziging van het logo op zijn sites, in sociale netwerken, blogs en gedrukte druk. Bovendien gebeurt dit niet overal. Op de uitrusting zelf, vanwege de technologische timing van de productie van auto’s, zal het nieuwe embleem pas in 2023 te zien zijn.

De nieuwe oplossing is om te proberen een logo te maken dat geen enkel profiel afzonderlijk benadrukt. Deze variatie is een eerbetoon aan de geschiedenis van het merk met behoud van de voor iedereen bekende visuele identiteitselementen. Het bord «verloor» zijn 3D-visualisatie en werd qua kleur zoveel mogelijk vereenvoudigd — het werd eenkleurig. Een pijl die buiten de cirkel is gericht en de grens overschrijdt, «breekt» deze. Dit element is qua lengte veel korter dan het vorige, beginnend bij de binnenste grens van de cirkel. Dit ontwerp maakt het logo effectiever bij het visueel beïnvloeden van de kijker. Vooral wanneer het pictogram wordt gebruikt op een breed scala aan dragende oppervlakken, van een website tot een gedrukte poster of een autoradiator.

Volvo Voor en Na Logo (geschiedenis)

Laconicisme en minimalisme, die vandaag in de trend zijn en met succes zijn toegepast in hun identiteit voor BMW, General Motors, Kia, Renault en Volkswagen, zijn ook kenmerkend geworden voor Volvo. Voor elke productdivisie wordt het logo in één duidelijke kleur gepresenteerd. De rest van de compositie zal voor iedereen identiek zijn. De toegepaste grafische oplossing voldoet volledig aan de moderne eisen van digitale visuele weergave. Het zorgde volledig voor het behoud van herkenning, terwijl het de verplichte overweging aantoonde van de voorwaarden die door het heden worden opgelegd, en respect voor de eigenaardigheden van de verwerking van visuele informatie die wordt ontvangen door jonge deelnemers aan de moderne markt.