Herontwerp van het oude Outfit-logo zijn tijd ver vooruit

Outfit Logo

Het merk Outfit ontstond in 2015 als antwoord op een enorme marketingvraag. Er is steeds meer behoefte om digitale en printproductie te automatiseren met behulp van flexibele sjablonen. In grote organisaties groeide deze behoefte elke dag, dus werden veel middelen en energie gestoken in productiecontrole.

Outfit is een merk geworden dat meerdere marketingproductieproblemen tegelijk oplost. In plaats van bedrijven bijvoorbeeld de productie van hun tastbare marketingproducten te laten controleren, kunnen teams zich beter concentreren op het proces van het maken van het product, in plaats van op de technische ondersteuning van de validatie ervan.

Outfit Nieuw Logo

Het klantenbestand van het bedrijf bestaat uit wereldwijde softwarebedrijven, nationale makelaarskantoren, vooraanstaande universiteiten, nationale franchisebedrijven en andere grote organisaties. Geautomatiseerde productie onder een specifiek merk is de short-positionering van Outfit.

De rebranding was in opdracht van Bigfish (Brisbane, Queensland) en het moet worden opgemerkt dat dit de juiste beslissing was.

Feit is dat het merk Outfit stevig verankerd is in de markt en daarom geen kardinale veranderingen nodig heeft. Het is noodzakelijk om zijn imago een beetje nieuw leven in te blazen, waarbij de kenmerken van herkenning achterblijven.

Logo Outfit

Het idee achter het herontwerp was om de breedte van het typelogo, het gezicht van het bedrijf, te veranderen. Iedereen is eraan gewend, en waarom zou je de visual overladen met nieuwe details als een nieuwe advertentie in dit geval ongepast is?

Gericht op het uitlijnen van de hoogte, breedte en vorm van de letters.

Een speciaal onderscheidend kenmerk van het nieuwe logo van het oude is de grotere afstand tussen de letters O en U. Net als voorheen zijn de letters T, F, I, T verbonden door een lengtelijn, wat de indruk wekt van een doorlopende spelling en brengt het idee over om inspanningen te combineren omwille van een resultaat.

Het oude logo is goed, maar sommige langwerpige lijnen lijken verder te gaan dan de eigenlijke logoruimte. Alles is perfect in het bijgewerkte lettertype — de afstanden, de breedte van de letters, de openingen en de hoogte van de bovenste contouren, die een lust voor het oog zijn.

Outfit Voor en Na Logo (geschiedenis)

Aan de ene kant kunnen we zeggen dat er niets is veranderd. Zoals, wie ziet de veranderingen, alleen de ontwerpers zelf? Nee, er zijn veranderingen. Dit is precies het geval wanneer beter doen betekent dat je moet aanpassen wat je hebt.

Ik wil de innovativiteit en actualiteit van de logo-selectie in 2015 benadrukken, toen de mode voor minimalistische en monochrome logo’s werd geboren. En het merk is deze mode voorbijgestreefd door een succesvol en goed verkopend logo te creëren. Zeker vijf jaar geleden leek hij niet zo creatief en succesvol als nu. Maar de truc is dat het eerder is gemaakt, vandaag is bijgewerkt en tot op de dag van vandaag relevant blijft.

Ze zeggen dat het beste de vijand is van het goede. In navolging van Outfit zien we hoe minimale visuele transformaties kunnen zijn en hoe harmonieus het uiteindelijke merkimago wordt. De initiatiefnemers van de rebranding hebben geen «grote doorbraak» gemaakt in de ontwikkeling van hun identiteit, maar verbeterden wat nog steeds gevraagd wordt en wordt gerespecteerd door klanten. Aandacht voor detail, respect voor traditie, conservatisme zijn de beste eigenschappen van een merk die helpen om een ​​leider in een niche te zijn.