Heldere kleuren en zachte vormen van het Amazfit-logo

Amazfit Logo

Het zogenaamde «slimme horloge» in onze tijd is niet langer een object van aandacht van de consument. Toen dit product voor het eerst op de markt verscheen, werd het meteen verliefd op de handige functionaliteit, verschillende ontwerptrucs en het gebruiksgemak. Liefhebbers van sport of gewoon een actief leven verwerven graag nieuwe modellen om in de trend te zijn en niet hun vorm te verliezen, zowel op het gebied van gezondheid als op het gebied van huidige technologische innovaties.

Zo’n bekend merk als Amazfit is tegenwoordig de verkoopleider in de niche van apparaten voor een gezonde levensstijl. Zepp Health heeft al meer dan 100 miljoen apparaten onder dit merk.

Amazfit Nieuw Logo

Medio oktober besloot het bedrijf een nieuwe huisstijl te introduceren, die is ontworpen om het belang van zelfexpressie, waarden en klantcomfort te benadrukken.

De moderne wereld is vol beweging. Een actief leven is niet alleen een waarde voor sommige mensen, het is de lucht die ze inademen. Daarom besloot Zepp Health om een ​​nieuw imago voor zijn merk te creëren en nieuwe ambitieuze ideeën te belichamen, waarbij de individualiteit van zijn consumenten wordt benadrukt.

De nieuwe identiteitsstijl wordt gekenmerkt door heldere kleuren met zachte, onopvallende gradiënten. Met een nieuw kleurenschema wilden de initiatiefnemers van het herontwerp benadrukken dat elke klant zijn eigen apparaat kan vinden, dat zijn innerlijke potentieel weerspiegelt, de wereld de energie, vitaliteit en opgewektheid van de eigenaar van het apparaat zal laten zien.

Logo Amazfit

We zijn begonnen met het updaten van het logo en deze stap bepaalde de verdere richting van de rebranding.

Een kleurrijke wereld, waarde inclusiviteit, een goed humeur — dat is wat er in het nieuwe logo schuilt, volgens Huang Wang, CEO van Amazfit.

De belangrijkste boodschap van het ontwerp was het idee dat iedereen zichzelf beter kan maken.

Als we de oude en nieuwe logo’s met elkaar vergelijken, wordt duidelijk dat het merk een koers heeft ingeslagen richting positief en avontuurlijk spelen met de doelgroep. En het punt is dit: vroeger was het logo erg formeel, had het spitse contouren, een lettertype met een ‘scherp’ en gedurfd karakter. Uit scherpe bochten bleek dat er zaken en tijdsdruk waren. En de ontevreden klant wil een apparaat kopen dat hem van alle zaken op de hoogte houdt zonder de deadline te verstoren.

Amazfit Voor en Na Logo (geschiedenis)

De gele cirkel met een scherp wit detail dat verder reikte dan de contour leek op een ruimteobject, om nog maar te zwijgen van het soort activiteit van het bedrijf. Aan de ene kant zijn merklogo’s interessant, die abstract en elegant zijn, maar niet verwijzen naar hun specialisatie. Aan de andere kant zal een merk als Amazfit eerder laten zien wat het zijn consument precies wil zeggen via het logo. De boodschap is niet duidelijk en het zwarte lettertype ziet er modern en helder uit, maar is niet gerelateerd aan het merk en de producten. Er is geen focus op de mens, er is onvoldoende communicatie met het publiek.

Het nieuwe logo is een andere zaak. Als conceptbeeld werd een gestileerde hagedis gebruikt. Het heeft een lichte gradiëntoverloop van rood naar lichtpaars. Het lettertype is donker, maar niet met hoofdletters, zoals voorheen, maar met kleine letters, afgerond en een lust voor het oog.

Er treedt geen cognitieve dissonantie op. Het logo lijkt de klant te vertellen: alles komt goed met je, je hebt overal tijd, je belt iedereen, je kunt je zenuwen behoeden voor stress.

Een goede periode breekt aan voor het merk, want het nieuwe imago is erg kleurrijk en «vriendelijk», bevorderlijk voor de communicatie. Daarom kan het Amazfit-team in de nabije toekomst gerust een toestroom van kopers en omzetgroei verwachten.