Haynes Boone vertelde zijn verhaal op een nieuwe manier en met een nieuwe identiteit

Haynes Boone Logo

Haynes and Boone, LLP, een internationaal advocatenkantoor voor ondernemingen, heeft meer dan vijftig jaar voor een breed scala aan cliënten over de hele wereld gediend. Opgericht in 1970 door Richard Haynes en Michael Boone in Dallas, Texas en met het hoofdkantoor in het One Victory Park-gebouw, is het bedrijf uitgebreid met kantoren in Texas, New York, Californië, Charlotte, Colorado, Illinois, Washington, D.C., Shanghai, Londen en Mexico-Stad. Tegenwoordig is het een sterk en gerespecteerd bedrijf dat met succes concurreert met grotere en meer bekende ondernemingen in zijn regio. In zijn zoektocht om verder te gaan dan de regionale speler, wil het merk zijn reputatie een boost geven om te voldoen aan zijn vijfjarengroeiplan. Om dit te doen, heeft het bedrijf een nieuwe strategie ontwikkeld, die wordt gekenmerkt door agressiviteit bij de implementatie ervan. Een van de manieren om deze doelen te bereiken was de recente ingrijpende rebranding van het bedrijf, die het vernieuwde merk vulde met verfijning, energie en menselijkheid. Deze kenmerken zijn de perfecte aanvulling op de moderne visie van het bedrijf om een ​​model op te bouwen dat gebaseerd is op vertrouwen en warme relaties. Door de kijk op een meer geschikte diepte van ervaring te veranderen, krijgen Haynes en Boone het vermogen om effectiever te concurreren en hun talenten overal ter wereld toe te passen.

Haynes Boone Nieuw Logo

De update houdt rekening met het groeiende internationale profiel van het bedrijf. Tegelijkertijd wordt de identiteit gekenmerkt door oprechte warmte, commercialisering en toewijding aan de samenleving, wat altijd kenmerkend is geweest voor het merk. Het logo is ontworpen naar het model van emblemen die zijn gemaakt voor luxe automerken. Het roept een subtiele sensualiteit op bij de kijker en verbindt hem met de diepe essentie van het woord «premium». Dit moment werd een van de ankers van de strategische actie van het bedrijf. Dit wordt bereikt met behulp van afbeeldingen en de originele uitvoering van tekstelementen — de volledige naam van het bedrijf in het logo. De gecreëerde dunne, opwaarts hellende doorsneden van de letters H en B vullen de afbeelding met een dubbele semantische lading. Een belangrijke is het idee om constant te streven naar «de lat hoger leggen». Dit motief wordt zeer effectief gebruikt in het vervolgkeuzemenu in de overgangen tussen schermen, in afbeeldingen. Dit effect wordt versterkt door de Haynes Boone-signatuur: HB Plum, evenals een verfijnde en bevoorrechte kleur die het bedrijf onmiddellijk onderscheidt van de concurrentie.

Logo Haynes Boone

Het kleurenpalet is een centraal kenmerk van de strategie geworden en zorgt voor beheersbaarheid. Heldere en verzadigde kleuren, scherpe typografie, asymmetrische lay-outvorming, evenals de individualiteit van de diversiteit en activiteit van foto’s, creëren een unieke stem die de wens, ambitie en focus van het bedrijf op het bereiken van een positief resultaat benadrukt.

Haynes Boone Voor en Na Logo (Geschiedenis)