Harwell verrast met zijn innovatieve uiterlijk

Harwell Logo

Het merk Harwell komt oorspronkelijk uit het VK en is een innovatieve wetenschapscampus. Dit is een unieke gemeenschap van wetenschappers, ingenieurs en andere innovatieve technologen die samenwerken om de problemen op te lossen waar de planeet elke dag mee worstelt. In haar 75-jarig bestaan, op meer dan 700 acres van het prachtige platteland van Oxfordshire, heeft de gemeenschap meer dan 3 miljoen verschillende gadgets en faciliteiten gecreëerd, meer dan 6.000 evenementen en werkgroepen georganiseerd, allemaal dankzij hard werken en toegewijde wetenschapshervormers.

Harwell Nieuw Logo

De belangrijkste missie van het merk is om inzicht te geven, dat wil zeggen een speciale plaats voor de implementatie van wetenschappelijke en technologische experimenten die mensenlevens kunnen transformeren zonder het milieu te schaden. Harwell is het epicentrum van wetenschappelijke cultuur, innovatie en validatie van technische ontdekkingen.

Het merk werkt samen met grote bedrijven als Airbus, Jaguar, Siemens, Honda, BAE Systems, maar ook met de University of Cambridge, University of Oxford, medische bedrijven en andere bekende merken.

Logo Harwell

Dn & Co werd het meest proactieve creatieve bureau, dat werd gekozen als de ideologische inspirators van het nieuwe visuele beeld van Harwell. Zonder hun toevlucht te nemen tot stereotiepe en stereotiepe beelden van de wetenschap, zoals een microscoop, reageerbuizen en interplanetaire schepen, slaagden de creatievelingen erin een golf van inspiratie op te vangen en met succes een project van een nieuwe identiteit voor de gemeenschap van wetenschappers te implementeren. In een opgewekte stemming heeft de merkadvies- en ontwerpstudio een huisstijl ontwikkeld voor Harwell, de toonaangevende wetenschaps- en innovatiestad van Groot-Brittannië, die er onconventioneel en gemakkelijk te volgen uitziet.

Aanvankelijk was het idee gebaseerd op het gevoel van een grootschalig begrip van wetenschap, niet alleen op de campus zelf, maar ook op de wetenschappelijke gemeenschap als geheel. De wereldwijde schaal van de wetenschap, die niet alleen voor professionals, maar ook voor gebruikers moet worden begrepen door haar visuele kader, moet duidelijk zijn en geen spoor van clichés, routine en onlogischheid achterlaten.

Harwell Voor en Na Logo (geschiedenis)

Daarom hebben we besloten om ingewikkelde grafische elementen in het logo-ontwerp te vermijden.

Na analyse van de oude versie, kan men begrijpen dat een kledingmerk, een winkel voor huishoudelijke apparaten en de naam van een krant in Moskou kunnen worden versierd met hetzelfde zwarte lettertypelogo — wat je maar wilt, als het maar leesbaar was en gemakkelijk kon worden gepresenteerd . Maar er was geen spoor van wetenschappelijke of creatieve innovatie in het oude logo — alleen zwarte, scherpe geometrische vormen van letters in een normaal lettertype
Tegenwoordig ziet het logo er heel bijzonder uit. Ten eerste maakt de kleine letter A een indruk, het koetssymbool (^), dat in de wiskunde wordt geaccepteerd door de geschreven exponent of graad. De letter W is op dezelfde manier gemaakt, alleen is hij niet zo klein als A. Hij past perfect in het concept van innovatie en creativiteit van wetenschappers. Bovendien ontneemt een dergelijke aandacht voor de letters de algemene grafische structuur van het logo niet van sympathie, maakt het niet komisch of «rote». De nobele donkergroene kleur wekt vertrouwen en maakt duidelijk dat wetenschap een fenomeen is dat creativiteit en technologie verbindt, daarom is het logo zeer expressief en nauwkeurig, en brengt het over wat het publiek wil uitzenden.

Adequaat gekozen lettertype, kleurenschema en de indruk van het nieuwe grafische identiteitselement zullen leden van de gemeenschap zeker inspireren en bijdragen aan merkontwikkeling, bekendheid en communicatie voor samenwerking met andere bedrijven.