Harvard Law School (HLS) — het wapenschild van de slaaf is verslagen

Harvard Law School Logo
Op 23 augustus 2021 vond een gebeurtenis plaats waar studenten en docenten van Harvard Law School (HLS) al meer dan 5 jaar op wachten. Op deze dag kondigde de leiding van de rechtsschool eindelijk een verandering aan in het embleem van de instelling, die het familiewapen van Isaac Royal, Jr. dupliceerde, de oprichter van de school die ook een wrede slaveneigenaar was. Zijn familie werd in de 18e eeuw rijk door slavenarbeid. Deze familie staat bekend om haar wreedheid jegens mensen. De overgebleven documenten bevestigen de voortdurende martelingen en moorden die door de familie worden uitgevoerd. Inclusief informatie over de moord op 77 zwarten die probeerden te ontsnappen van de rietplantages, niet in staat om de moeilijke onmenselijke werkomstandigheden te weerstaan, en het verbranden van 88 slaven omdat ze probeerden een opstand te veroorzaken.

Harvard Law School Nieuw Logo

De groeiende beweging over de hele wereld, geassocieerd met de eis om de gelijkheid van alle volkeren te respecteren, ongeacht hun huidskleur, is vooral actief in onderwijsinstellingen voor studenten. Medewerkers en studenten van de Harvard Law School steunden zwarte activisten in Yale, Missouri, die verontwaardigd waren over de spot met portretten van zwarte leraren. Deze actie leidde ertoe dat de beslissing die in 2016 werd genomen om het oude symbool af te schrijven van alle soorten documentatie, website, advertenties, die nooit werd gevolgd — het schild van de slavenhoudersfamilie bleef zelfs bij de toegangsdeuren staan van de onderwijsinstelling.

Logo Harvard Law School

Nu is het recht hersteld. Om een ​​nieuwe visuele identiteit te creëren, voerde Harvard Law School een grootschalig onderzoek uit onder studenten, medewerkers, docenten en alumni over hoe zij het nieuwe logo van de school zien. Op basis van het overleg van de werkgroep van de school, werd een versie van het logo goedgekeurd voor herziening door de ontwerpers, die de historische geest en essentie van de oudste school in Amerika behield, als eerbetoon aan de diensten aan het land van zijn beste afgestudeerden voor meer dan 200 jaar geschiedenis.

Het logo behield de vorm van het schild en de bovenste strook met het woord «veritas» gedrukt op de 3 openstaande boeken. Onder deze strip is een tape met de Latijnse uitdrukking «lex et iustitia» toegevoegd. De rest ¾ van het wapen, waar eerder de symbolen van de slavenbezittende familie waren geplaatst — 3 afzonderlijk verbonden schoven werden ingenomen door een compositie van gebogen elementen, die het architecturale kenmerk van de grootste zalen van de instelling symboliseren — Austin en Hauser .

Harvard Law School Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het nieuwe embleem, dat zich onderscheidt door zijn eenvoud en elegantie, maakt het mogelijk om de complexiteit van de taken te waarderen die door het onderwijzend personeel worden opgelost bij de voorbereiding van goed opgeleide en competente mensen in de samenleving. Het logo brengt met succes de diversiteit en grenzeloosheid, kracht en energie over die aanwezig zijn in de verenigde en samenhangende HLS-gemeenschap.