Handi werd Bump’n en heeft het logo geüpdatet

Bump'n Logo

Het oorspronkelijke bedrijf dat seksspeeltjes maakte voor mensen met een handicap heette Handi en had een simpel blauwpaars logo. Het belangrijkste interessante accent zat in de letter H — het dashboard toonde een golf en de letter A had een mooie curve aan de onderkant.

Niets in de naam en het logo duidde op de specifieke kenmerken van het product of de doelgroep.

Na een tijdje besloot het bedrijf een grootschalige rebranding door te voeren, inclusief een nieuwe naamgeving en ontwikkeling van een logo met een huisstijl.

Bump'n Nieuw Logo

Het concept was gebaseerd op alleen het woord dat buiging, impact, uitstulping betekent. Voldoende informatief en illustratief. Op een speelse manier de doelgroep laten weten dat de fabrikant veel interessante dingen voor entertainment heeft, werd het mogelijk door de speciale spelling van de nieuwe naam — Bump’n.

Het woord betekent het proces van licht slaan, duwen of schudden. De naam is ondubbelzinnig intrigerend en nodigt uit om het productassortiment nader te verkennen.

Met behulp van het logo zijn veel vragen opgelost. Eerst werd de apostrof vervangen door een uitroepteken. Dit kan verschillende aspecten in de communicatie betekenen: aandacht voor mensen met een beperking; focus op productkwaliteit en variëteit; nadruk op het feit dat accessoires en speelgoed een specifiek gebruik hebben.

Logo Bump'n

Ten tweede blijft het idee van gladheid en zachtheid van de lijnen in het lettertype behouden, evenals de kleuren die met smaak worden gekozen. Het is diepblauw en delicaat paars. In varianten van de huisstijl worden zwarte, paarse, witte en oranje tinten gebruikt, met een verloop dat overgaat in lila.

Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen welk logo er het beste uitziet. Zowel de oude als de nieuwe zijn zelfvoorzienend, logisch gebouwd en organisch.

Het feit is dat het de naamgeving was die leidde tot een verandering in het visuele beeld, daarom werden dergelijke grafische veranderingen aangebracht.

Bump'n and Handi Voor en Na Logo (geschiedenis)

De impressies van de logo’s zijn goed, dus men kan stellen dat beide geen cognitieve dissonantie veroorzaakten.

Met de opkomst van de nieuwe naam zullen veel merkproducten worden ontwikkeld. Zo’n stap speelt alleen een zich ontwikkelend merk in de kaart, omdat het nieuwheidsprincipe stelt dat mensen veranderingen van buitenaf graag accepteren als het gaat om de dingen waar ze mee omringd zijn. Deze update is een interessante marketingaanpak geworden bij het aantrekken en uitbreiden van de doelgroep. Gezien de publieke belangstelling voor verschillende soorten entertainment en vanwege de neiging om tijd thuis door te brengen, in het gezelschap van dierbaren in een pandemie, kan een beetje positieve en speelse relatie geen kwaad. Het merk vertegenwoordigt niet alleen een bepaald soort product, maar helpt ook bij het verlichten van stress bij mensen die zich vanwege hun eigenschappen geen plezier kunnen veroorloven in specifieke omstandigheden.

De niche die Bump’n inneemt is vrij specifiek, maar ook veelbelovend. Daarom zal het nieuwe ontwerp alleen maar de interesse in de producten van het bedrijf wekken en het mogelijk maken voor degenen die geen grote mogelijkheden hebben om zich vrij en gemakkelijk te voelen.