Hama heeft een moderne visuele identiteit gekregen

Hama Logo

Het merk Hama, dat accessoires voor verschillende entertainmentelektronica aanbiedt, heeft zijn imago veranderd in een moderner en eenvoudiger imago. Opgericht in 1923 in Dresden (Duitsland) als Hamaphot door de Duitse fotograaf Martin Hanke om laboratoriumapparatuur en fotoprintbenodigdheden te produceren, viert het bedrijf met succes zijn honderdjarig bestaan. De ontwikkeling van de audio- en videorichting werd de basis voor de reorganisatie van de onderneming in de jaren 80 van de vorige eeuw, waarbij de lijst met aangeboden producten veranderde en het uiterlijk veranderde.

Hama Nieuw Logo

In 1993 neemt het merk de naam aan die tegenwoordig bij iedereen bekend is — Hama GmbH & Co KG. Vanaf het einde van de jaren 90 tot heden heeft het merk van vandaag niet alleen de lijst met aanbiedingen aanzienlijk veranderd en uitgebreid, en gelijke tred gehouden met de tijd in zijn vakgebied. Hij breidde zijn verkoopgebied uit, opende in 2006 een groot logistiek centrum in Monheim en organiseerde snelle leveringen van goederen naar Europa, Amerika en het Midden-Oosten. Vandaag, na meer dan 20 jaar sinds de laatste visuele veranderingen, voelt het merk, dat op de drempel van zijn eeuw staat, opnieuw de dringende behoefte aan verandering. Om aan de moderne eisen te voldoen, om altijd in de leidende posities te blijven, heeft het bedrijf aandacht besteed aan zijn visuele identiteit, te beginnen met het logo en embleem op de verpakking.

Logo Hama

Door de prestaties van moderne digitale technologieën toe te passen, heeft het bedrijf een helderdere en meer verzadigde rode bedrijfskleur gekregen, die enigszins naar een oranje tint neigt. Dit droeg bij aan de keuze uit de enorme verscheidenheid aan kleuroplossingen van vergelijkbare aanbiedingen in het distributienetwerk. Tegen deze achtergrond werd de merknaam aangebracht in contrasterend wit (in gevallen waar er geen kleur op de ondergrond zit, is het lettertype in hetzelfde rood gemaakt) in mooie kleine letters. Om een ​​visuele historische verbinding van het bijgewerkte merk met zijn welverdiende verleden te bieden, behield de uitvoering van het lettertype de eerder aangenomen stijl, die werd gevormd met behulp van cursief. Maar het behield geen absolute identiteit om de aanwezigheid van belangrijke kenmerken in het huidige merk aan te tonen.

Hama Voor en Na Logo (geschiedenis)

Allereerst had dit invloed op de vorm van de letters, die directer werd. Verbindingen die voorheen in het horizontale vlak werden gemaakt, worden in het nieuwe ontwerp volledig verrast. De letter «h» — de eerste in de naam, was samengesteld uit twee elementen, die er een visueel accent op vormden, waardoor de letter tegen de algemene achtergrond werd benadrukt. De vrije ruimte die tussen de twee segmenten verscheen, is een symbolische demonstratie van de onafhankelijkheid van het merk en de onfeilbaarheid van het pad dat het heeft gekozen.