Halodoc en haar vernieuwde imago van gezondheidswacht

Halodoc Logo

De oorspronkelijke applicatie Halodoc, een Indonesische ontwikkelaar die is ontworpen om het verkrijgen van medische diensten gemakkelijker te maken, heeft zijn nieuwe logo onthuld. Met behulp van dit platform krijgen gebruikers in de omstandigheden die verband houden met COVID, de mogelijkheid om bepaalde medische diensten te ontvangen zonder het huis te verlaten of medische instellingen te bezoeken. De Indonesische technologie, die voor de ontwikkeling ervan is gefinancierd door gerenommeerde internationale investeerders — Bill & Melinda Gates Foundation, Allianz X en Prudential, waarvan de mogelijkheden worden gebruikt door de eigenaren van fondsen en hun werknemers, ontwikkelt zich snel en breidt de reikwijdte van de geleverde diensten uit .

Halodoc New Logo

Halodoc is momenteel het meest uitgebreide digitale zorgaanbod in Indonesië. Met zijn hulp kunnen gebruikers rechtstreeks contact opnemen met en communiceren met hun arts of specialist van het gewenste profiel, de benodigde medicijnen tegen lagere prijzen kopen in een gezondheidswinkel met thuisbezorging, een online laboratoriumonderzoek ondergaan, online een ziekenhuis bezoeken, waarvoor een persoon consultatieslot is voorzien, werken met documenten (verzekering, binding van uw gezinsleden, enz.).

Logo Halodoc

Dit alles wordt weerspiegeld in de nieuwe visuele identiteit van het platform. Het logo van de app heeft een reeks dramatische grafische veranderingen ondergaan in een poging om de verbetering van de levenskwaliteit van Indonesiërs aan te tonen. Van de vorige versie is alleen het concept van het gebruik van een tekstformaat bewaard gebleven. De tekst van de naam van de applicatie — «halodoc», opgeslagen in het nieuwe logo, wordt uitgevoerd in een enkel hoofdletters sans serif-lettertype en wordt gescheiden door elementen. In tegenstelling tot de originele versie is het gemaakt met dunnere letters van het type Hurme Geometric Sans 2 Regular van Hurme, dat wordt gekenmerkt door lichtheid en waarnemingsgemak.

Halodoc Voor en Na Logo (geschiedenis)

Voor de tekst staat een symbool van een medisch hulpmiddel — een gestileerde afbeelding van een stethoscoop of phonendoscope. Gebruikt voor het luisteren naar het hart, de longen, de bloedvaten, de darmen, dit object is vanaf het begin een van de belangrijkste attributen van een arts geweest. In het grafische ontwerp van het embleem kreeg het element de vorm van een glimlach — een symbool van gezondheid en het succes van de behandeling, wat de toepassing van de applicatie garandeert. Zijn aanwezigheid is een visuele informatie voor gebruikers dat zo’n brede en open glimlach alleen inherent is aan een absoluut gezond persoon.

De kleur rood is behouden gebleven als een symbool van de gezondheidszorg over de hele wereld, wat de herkenbaarheid van het logo en de snelheid bij het bepalen van het doel vergroot.