Häagen-Dazs — een oude vriend in een nieuwe look

Haagen-Dazs Logo
Veel ijsliefhebbers over de hele wereld zijn bekend met de unieke smaak van Häagen-Dazs producten. Opgericht door Reuben en Rose Mattus in 1960 in de Bronx, als een familiebedrijf, begon het bedrijf klein — het maken en verkopen van ijs in slechts drie smaken — vanille, chocolade en koffie. In de loop der jaren is de kleine winkel in de staat New York uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk, met een groot aantal vestigingen in vele landen. Tegenwoordig wordt het assortiment van het bedrijf vertegenwoordigd door enkele tientallen soorten diepvriessnoepjes, die elk de mogelijkheid bieden om uit een breed scala aan opties te kiezen. Ondanks de wijdverbreide vraag naar producten over de hele wereld, hebben de veranderingen die vandaag plaatsvinden, veranderingen nodig in het bekende iconische imago van Häagen-Dazs.

Haagen-Dazs Nieuw Logo

Het is tijd dat het luxueuze maar enigszins achterhaalde minimalisme van het oude merk plaats maakt voor het even luxueuze maar meer individueel uitgedrukte nieuwe. De nieuwe generatie consumenten heeft andere voorkeuren als het gaat om het kiezen van producten van bepaalde merken. En vaker wel dan niet, kwaliteit is niet het eerste punt. Een belangrijke rol voor hen wordt gespeeld door de naleving van waarden, evenals historische faam, onderscheiden door zijn succes.

Logo Haagen-Dazs

Het creatieve team van de Chase Design Group loste deze taak met succes op en creëerde een nieuwe visuele identiteit voor de ijsfabrikant, gevuld met rijke kleuren, speelsheid en energie met behoud van vloeiende lijnen en kleurovergangen. Het kenmerkende cartouche-logo wordt geaccentueerd met gouden accenten tegen een puur witte achtergrond met het gebruik van bordeauxrood. Door afstand te nemen van de klassieke visualisatie van luxe in goud en zwart, is de visuele ervaring van het merk aanzienlijk verbeterd. Goud en bordeaux is een manier om een ​​frisse blik te werpen op het begrip luxe en aristocratie.

Elke smaak van de producten van het bedrijf heeft zijn eigen unieke palet en samenstelling gekregen, met de hand gemaakt. Ze hebben het visuele bewustzijn van de consument aanzienlijk vergroot, terwijl ze een origineel effect van glas-in-loodkunst hebben gecreëerd.

Haagen-Dazs Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het lettertype van het logo is een eigen ontwikkeling van het ontwerpbureau, genaamd «Dazs», dat in combinatie met handgeschreven tekst zeer effectief een harmonie creëert tussen de klassiekers uit het verleden en een innovatieve toekomst. Het logo zelf vertegenwoordigt de naam van het bedrijf, ingelijst in een speelse lijst die typerend is voor uitnodigingen uit het midden van de eeuw.