Guesthouse introduceert met genoegen een nieuwe visuele identiteit

GuestHouse Logo

De broers Tristan, James en Tom Guest richtten hun eigen onafhankelijke Britse hotelgroep op, GuestHouse. Om hun groeiende bedrijf goed te kunnen vertegenwoordigen, gaven de broers Branding Agency & SMITH de opdracht om het ontwerp over te nemen.

De broers hadden een zeer interessant conceptplan: hotels bouwen op de meest interessante historische universiteitscampussen om Groot-Brittannië in een gunstig daglicht te stellen, zodat vakantiegangers en toeristen kunnen genieten van de sfeer van lokale stedelijke landschappen.

Het brandingbureau nam de merkstrategie onder de loep, ontwikkelde de naamgeving, de visuele component, lanceerde de campagne, promootte reclame en ontwierp gedrukt en digitaal materiaal. Ook verscheen er een handleiding voor medewerkers, geïnitieerd door de directie van het bedrijf, zodat iedereen betrokken wordt bij het proces om het merk te versterken.

GuestHouse Nieuw Logo

Een groep luxehotels die er niet uitzien als stereotiepe vakantiehotels, maar een orde van grootte hoger, hebben een sprekend logo en een opmerkelijke identiteit. Gasten kunnen genieten van de sfeer, zich comfortabel en ontspannen voelen, alsof ze zich in een andere, verbeterde wereld bevinden.

Ik moet zeggen dat de richting waarin ze besloten een logo te maken niet toevallig is gekozen. Dit is een vloeiend typografie-idee dat zich richt op vormen en lijnen.

Het logo bleek, zou je kunnen zeggen, pretentieus en luxueus. Het lijkt op ontspanning, rust en harmonie, uitgedrukt in letters. De zachte rondingen van alle letters in de bedrijfsnaam, evenals de dunne lijnen die het lichaam van de letters verbinden, creëren een sfeer van warmte, eenheid en gemoedsrust met elkaar.

Logo GuestHouse

In zekere zin kan het logo worden beschouwd als een erfenis van de stijl van middeleeuwse archieven, maar het lettertype ziet er absoluut evenwichtig en modern uit.

Met dit soort creativiteit verwacht het merk een toestroom van gasten en een golf van verhoogde aandacht. Doordat tederheid, zorg voor de gasten, een prettige speelse sfeer direct wordt afgelezen, kijkend naar de identiteit van het bedrijf. Creatievelingen hebben levenloze letters tot leven gebracht, wat betekent dat het ontwerp klanten zal inspireren om gedurfde beslissingen te nemen.