Groundwork Coffee – geweldige “smaak” van het vernieuwde koffiemerk

  Groundwork Logo

  In 1990 verscheen voor het eerst in de geschiedenis van Zuid-Californië een gecertificeerd koffiebranderij, de Groundwork Coffee Company. Geleidelijk aan maakte de ontwikkeling van het bedrijf het mogelijk om 8 cafés in Los Angeles te openen en de grootste distributeur van koffie en thee in Californië te worden. Het gebruik van internet en moderne technologie heeft de verkoop van Groundwork Coffee-producten over de hele wereld doen toenemen. De wens om te groeien en te zorgen voor naamsbekendheid buiten de VS is de aanzet geworden voor de hernieuwde visualisatie van de Groundwork Coffee Company. Het creatieve brandingbureau Ludlow Kingsley (Los Angeles, CA) met meer dan tien jaar ervaring nam deze taak over. Kenmerkend voor het bureau is een niet-standaard aanpak en liefde voor het creëren van esthetische, mooie en originele oplossingen.

  Groundwork Nieuw Logo

  Het bedrijfslogo werd volledig met de hand opnieuw ontworpen door de ontwerpers van het merkbureau, waardoor een volledig nieuwe visuele perceptie kon worden gecreëerd. De nauwkeurigheid van de informatieoverdracht van de activiteiten van het bedrijf werd bereikt. De dikke zwarte lettertypen geven een weergave van kwaliteitskoffie gebrande bonen. Elke letter is uitgewerkt om een ​​enkele stijloplossing en een harmonieuze perceptie van de tekst van de bedrijfsnaam te creëren. De geometrie en de monochrome kleurprestaties van het lettertype zorgden voor een heldere waarneming op gedrukte oppervlakken en digitale media. Het gebruik van een dergelijk logo begon er bijzonder effectief uit te zien op verpakkingen met koffie, waardoor het zich zeer gunstig onderscheidde van vergelijkbare producten in de winkelschappen. In een digitale omgeving zorgt tekst voor eenvoud en gemak van productherkenning, wat vooral belangrijk is om de aantrekkingskracht van de consument te vergroten.

  Logo Groundwork

  Het gebruik van een nieuw kleurenpalet op verpakkingen van verschillende koffiesoorten heeft de herkenbaarheid en het gemak van het kiezen van de gewenste koffiesoort vergroot. Zachte, niet giftige lichte tinten van het kleurenpalet zorgden voor het gewenste contrast van het logo. De selectie van kleuren was gebaseerd op de tinten van natuurlijke landschappen die kenmerkend zijn voor Zuid-Californië – gouden chapparles, olijfbomen aan de kust, zachtblauwe luchten en kustlijnen.

  Groundwork Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De toevoeging van een nieuw visueel element – de grond waarop de gestileerde bloem groeit en de menselijke hand, gaf inzicht in de directe relatie tussen mens en natuur, die de basis vormt voor het maken van kwaliteitskoffie.

  Alle visualisaties waren gericht op het creëren van de vereiste beleving van die passie en het harde werken, waardoor de koffie van hoge kwaliteit is en een unieke smaak krijgt.