Great American Country heeft zijn imago veranderd

GAC Family Logo

In 1995 had de countrymuziekzender Jones Radio Network geen idee dat het ooit zou worden omgedoopt tot de bombastische GAC Family en een groot televisiekanaal zou worden.

Customer Experience Agency DEFINITION 6 (D6) heeft de rebranding van het Amerikaanse kabelkanaal Great American Country aangekondigd en twee nieuwe persoonlijkheden geïntroduceerd, GAC Family en GAC Living.

GAC Family Nieuw Logo

Eind september debuteerden de twee zenders onder de slogans «Well-Told Stories» en «Well-Live».

DEFINITIE 6 werkte nauw samen met Bill Abbott, President en CEO van GAC Media (moedermerk), om een ​​visuele identiteit en creatieve merkstrategie voor beide netwerken te creëren.

Volgens de leden van de creatieve initiatiefgroep was het een ambitieus project dat zichzelf tot taak stelt om twee onafhankelijke entertainmentmerken visueel en tonaal te identificeren en als twee afzonderlijke objecten met hun eigen presentatie en waarden op de markt te brengen. De twee grote zenders bereiken 40 miljoen kijkers.

Logo GAC Family

De rebranding resulteert in gerealiseerde logo’s, geheugensteuntjes, grafische uitzendingen, maar ook advertenties en websites.

De bedrijfsidentiteit van elke keten straalt een gevoel van familiecohesie, vreugde en comfort, eenheid uit.

Merkstempels, de woorden FAMILY en LIVING zijn met hetzelfde lettertype georiënteerd. Het zijn cursieve, eenvoudige omtrekletters aan de rechterkant. En zegels met de aanduiding «gac» zijn omlijnd in een cirkel op een witte achtergrond. Het verschil tussen de logo’s wordt bepaald door de kleur — GAC Family heeft een donkere bordeauxrode tint, terwijl GAC Living een donkergroen heeft.

GAC Family Voor en Na Logo (geschiedenis)

In vergelijking met het eerdere logo valt goed op hoe ver het huidige ontwerp is gegaan. Voorheen zag het Great American Country-logo eruit als een typografisch lettertype met drie lijnen en drie rode lijnen, variërend in grootte.

Er wordt nu een duidelijk meer consistente en harmonieuzere stijl van logo’s gepresenteerd. Dit zal bijdragen aan een betere naamsbekendheid en consumentenloyaliteit.