Gouden aartjes verweven in de AbInBev-identiteit

AB InBev Logo

Er wordt aangenomen dat de brouwerij-industrie een van de meest veelbelovende sectoren van de voedselproductie is. Dit is een gebied dat op zichzelf nooit de publieke belangstelling zal verliezen en altijd een «levend organisme» in de markt zal zijn.

Als we het over design hebben, dan voelen ontwerpers vaak een groot potentieel wanneer een bekend merk zich goed ontwikkelt, het gebied veelbelovend is en veel vraag bij consumenten. Om de vorming van correcte communicatie met het publiek voort te zetten, zijn positie te versterken, erkenning te vergroten, zijn daarom de belangrijkste behoeften van het bedrijf, die door creatieve agenten met veel plezier worden gerealiseerd.

AB InBev Nieuw Logo

Het was belangrijk voor AbInBev om de rebranding te presenteren in de geest van een gezaghebbend en belangrijk merk.

Kopers nemen een drankje in de hand en kunnen trots zijn dat ze betrokken zijn bij het merk, ze maken deel uit van de community van drankkenners. Bij het kopen van een product drukken ze loyaliteit en toewijding uit aan hun keuze en ondersteunen ze het bedrijf op statusniveau. Als sociale eenheid wil de koper deel uitmaken van een bepaalde gemeenschap waarin waarden en attitudes die voor hem belangrijk zijn, behouden blijven.

Wat de brouwerij-industrie betreft, de drank zelf helpt mensen bij elkaar te brengen, het is een hulpmiddel dat feesten en allerlei soorten entertainment begeleidt, van festiviteiten tot gezellig achter de schermen zitten in het gezelschap van leden van het huishouden.

Logo AB InBev

Het bedrijf AbInBev, onder wiens auspiciën toonaangevende submerken worden geproduceerd, bijvoorbeeld Budweiser, zegt dat het met de tijd wil meegaan, relevanter en interessanter wil zijn voor de gemeenschap, en daarom zijn ontwerp (logo en identiteit) actualiseert, waardoor een grote dekking van de hele wereld wordt getoond en zinspeelt op een toenemende invloed in consumentenlanden.

Het gemoderniseerde merk lijkt op een afkorting, maar dankzij de nieuwe typografie gaat het merk verder dan het stereotype beeld van bier. De consequente introductie van het nieuwe ontwerp is een teken dat er in de nabije toekomst innovaties koen die de manier waarop het publiek over bier denkt zullen veranderen.

AB InBev Voor en Na Logo (geschiedenis)

De initiatiefnemers van de rebranding, het management en de partners van het bedrijf beschouwden het als de meest succesvolle marketingactie om wereldwijde invloed te tonen door de keuze voor een gouden en zwarte kleurenschema en de presentatie van de wereldbol, waarop de continenten zijn afgebeeld als delen van een aartje . Dit getuigt van de verspreiding van het brouwen over de hele wereld, en de invloed van AbInBev benadrukt alleen de populaire liefde voor de drank.