Goede doelen Turn2us verbetert haar dienstverlening door te veranderen en te ontwikkelen

Turn2us Logo

Elizabeth Finn Care, een liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk, opgericht in 1897, helpt al 125 jaar mensen die onder de armoedegrens leven. Onder de merknaam Turn2us bereikt het bedrijf met zijn diensten de armen in Engeland, Wales en Schotland. Het bedrijf informeert en ondersteunt mensen over de mogelijkheid om uitkeringen, charitatieve subsidies te ontvangen via een gebruiksvriendelijke website of een gratis telefoonlijn. Nadat ze zich in 2015 verenigden met de liefdadigheidsstichting van de moedermaatschappij, begonnen beide merken één enkele naam te gebruiken — Turn2us. Tegenwoordig blijft het merk werken in deze dienstensector, waarbij het aantal mensen dat wordt bijgestaan ​​uitbreidt en de lijst met zijn doelen wordt uitgebreid, waaraan de hele activiteit van de organisatie is gewijd. Tegen de achtergrond van de huidige moderne veranderingen in het bedrijfsleven en de samenleving, vereisten zulke belangrijke veranderingen in het merk zelf veranderingen in de visuele identiteit.

Turn2us Nieuw Logo

Tijdens het herontwerpproces ontwikkelde het merk zijn nieuwe strategie, die erop gericht is zijn doelen snel te bereiken. Het nieuwe ontwerp slaagde erin om nog meer aandacht op het bedrijf te vestigen en een eigen stem te geven aan de mensen voor wie het merk is opgericht om te dienen. De hele merkidentiteit heeft een inclusieve uitstraling, menselijkheid en assertiviteit gekregen. Het combineert met succes de grote historische ervaring van het bedrijf en de nieuwste prestaties. Het nieuwe logo vertegenwoordigt ook de volledige naam van het gecombineerde merk. Maar het is aantrekkelijker en gemakkelijker te lezen, gemakkelijker te onthouden geworden. Om de tekst te schrijven, werd een schreefloos lettertype gebruikt, dat de naam visueel in 2 delen verdeelde, met behulp van kleine letters en hoofdletters. Deze scheiding werd versterkt door het gebruik van twee kleuren voor elk van de onderdelen — fel oranje om «turn» weer te geven, en strikt zwart, waarin «2us» wordt uitgevoerd. De architectuur van het logo zorgt voor een eenvoudige visuele perceptie van de hele compositie als geheel door de woorden boven elkaar te plaatsen en rechts uit te lijnen.

Logo Turn2us

Tegelijkertijd werd de identiteit gebouwd op het gebruik van dynamische animatie, wat de aantrekkelijkheid van het merk verhoogde, waardoor het levendiger en menselijker werd. De twee primaire identificatiekleuren lopen door alle visualisatie-elementen. Hun invloed op de kijker wordt versterkt door extra tinten die zorgvuldig worden gebruikt als achtergrond en met andere grafische oplossingen. Het gebruik van een fotoalbum en een systeem van levendige en energieke iconen maakte het mogelijk om het merk echt in lijn te brengen met de geest en richting van het bedrijf.

Turn2us Voor en Na Logo (Geschiedenis)