Globetrotter — met een nieuw logo

Globe Trotter Logo

Het merk Globe-Trotter werd in 1897 in Duitsland opgericht. Het bedrijf verhuisde in 1930 naar Groot-Brittannië, maar stopte niet met het maken van luxe koffers. Een enorme keuze aan reistassen, handbagage vanaf $ 1.500 en grote koffers vanaf $ 2.500 — dit bedrijf wist en weet de liefhebbers van reizen en grensoverschrijdende zakelijke bijeenkomsten te verrassen met kwaliteit en design.

In het begin van de 20e eeuw patenteerde het bedrijf een manier om gevulkaniseerde vezelplaat in zijn koffers te gebruiken. Ongelooflijke sterkte, hardheid van het hoofdframe, gebruiksgemak dankzij papier, katoen, houtpulp maakten het merk succesvol en herkenbaar. Dit is precies het geval toen de kwaliteit van het product de sleutel werd tot de populariteit van het bedrijf.

Globe Trotter Nieuw Logo

De bekende reclamefolder voor koffers uit 1912-1913 toont een grote olifant met één been op de koffer. Het was een illustratie van de uitzonderlijke kwaliteit van de producten en een slimme marketingtruc. We moeten hulde brengen, de creativiteit van die tijd is nog steeds een klassieker van het genre en een voorbeeld van goede reclame die zijn publiek won.

In de filmcultuur gebruikte James Bond Globe-Trotter koffers. Als een voorbeeld van stijl en ongelooflijk charisma, kon de spion er niet slecht uitzien en goedkope accessoires hebben. Daarom vergezelden alleen luxe, schittering en schoonheid de filmheld.

Door innovatieve implementaties in het bedrijfsleven verloor het merk in 2019-2020 zijn bekendheid en winst niet, ook niet bij beperkt internationaal verkeer. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf een nieuwe strategie ontwikkeld en aan het begin van het jaar een bijgewerkte styling onthuld, ontworpen door het in Londen gevestigde Ragged Edge.

Logo Globe Trotter

Volgens de ontwerpers zijn opzichtige rijkdom en chic eigenlijk gewoon een mooie verpakking die een echte diamant verbergt — dit zijn briljant gemaakte duurzame handgemaakte koffers die hun eigenaar lang van dienst kunnen zijn.

Als resultaat kwamen de creatievelingen tot de conclusie dat het mogelijk zou zijn om een ​​nieuw logo te creëren op basis van het bestaande om het succesverhaal, het vertrouwen dat de persoon die de koffer draagt, te laten zien.

Eerder was het logo gemaakt in zwart-wit stijl, eenvoudige horizontale oriëntatie, eenvoudige inscriptie «Globe-Trotter», bovenop is er een ster, als herinnering aan een leidende ster, windroos, routebeschrijving. Deze ster bevond zich boven de letter T, maar zag er niet erg harmonieus uit vanwege de verloren «straal».

Globe Trotter Voor en Na Logo (geschiedenis)

Tegenwoordig heeft het logo een ster in het midden van de inscriptie, de woorden van de naam worden nog steeds met een hoofdletter geschreven, maar in plaats van een koppelteken — een straal windroos.

Het nieuwe ontwerp ziet er veel beter uit dan het oude vanwege het dikkere lettertype, uitgelijnd en zelfverzekerd. Het is dit solide ontwerp dat wordt geassocieerd met de fundamentele kwaliteit van Globe-trotter-producten.